MacrosTheBlack#16
"amit le tudsz tölteni azt nem veszed meg" >> "épp most vettem meg a Dungeon Siege 2-t, pedig hónapokkal előtte végignyomtam."
Az ember 2 okból nem veszi meg amit le (se) tölt: 1. nincs pénze rá, 2. ingyen se kéne. Olyan minőséget és olyan áron kell kínálni, amiért hajlandó fizetni az ember. Ez a szoftver-film-zene maffián kívül minden másban így működik évezredek óta, nem hiszem hogy a kiadómaffi a vágyálmaihoz kéne igazítani a realitásokat. Igazodjanak ők a realitásokhoz, vagy tűnjenek el a történelem süllyesztőjében!
A demó meg nem a játékok után hónapokkal szokott megjelenni ha nem haragszol...
Nem haragszom, mert: de, sokszor utána jelenik meg.
mert ha nem töltenénk le semmit és nem is lehetne, akkor nem lenne artisjus, tudod-e?
Nem. Ez olyan mint az útadó. Benne van már a benzinárban is, aztán adóként is letarhálják plusszban, majd ezekután elherdálják szőlőtelepítésre meg villaépítésre, én meg törjem ki a kerekem a kátyúkban. Amit el lehet lopni, főleg ingyen, azt el is lopják. A jogdíjak is ugyanilyen. Másik példa rá a sulinet: amennyivel olcsóbban kijönnél, annyival drágábban adja el a bolt, a te adókedvezményedet tulajdonképp ő vágja zsebre. Túlzott idealizmus azt hinni hogy minden szép és jó lenne. Mert nem.
Te lopásról beszélsz, itt meg csak másolásról van szó. Tudod, a lopás előfeltétele hogy a sértettől eltűnjön a tulajdona, itt meg értelemszerűen ilyenről szó sincs. Csak arról hogy pár majomnak nem annyi bevétel folyt be mint amennyit elképzelt, és rázza a bilincset. Mit szólnál ha a közértben 1 milka lenne a tej, kenyér, aztán ha nem vennéd meg, már sittelnének is le? Azért kerül annyiba, mert annyiért veszik meg. Ha drága, csökkenteni kell az árat. Egyszerű közgazdaságtan. Így működik a kapitalizmus. Az "eszed, nem eszed, ezt kapod" a kommunizmusban volt divat. Márpedig kiadómaffia = kommunizmus. Mint Don Quijote: álmodozók a való világban. Amíg fel nem ébrednek, sose fogják megérteni hogy az ő idejük lejárt. Képtelenk alkalmazkodni a jelenhez, mint a dinoszauruszok. Azok is jól kipusztultak.