• totya4
    #27
    Csak az a gond hogy 2 sms-be meg általában pont belefér a mondandó...

    Lejjebb mondta valaki hogy bitsorozatos tömörítéssel lehet elérni a 160 karakteres sms-nél tömöríthetőséget, tehát ha jól értem amit mondott az illető, mikor a karakterek nem önmagukban vanak mint 8 bites egységek, hanem az összes karakter egy bitsorozatként van véve.

    160 karakternél én ebben sem vagyok biztos hogy hatékony.
    Főleg, mivel az sms-be nem csak a tömörített adatokat kell átvinni, de ugyanitt kell a kitömörítéshez hasznát infókat is átvinni. Ez pedig pl. Ez a jelsorozat tömörítést használ (2-3-4byte), melynek típusa/verziószáma (1-2byte), majd az üzenetben : tömörítés következik jel (1-2byte) tömörítendő jelsorozat hossza (1-2byte) ismétlődő jelsorozat (x byte hossz, byte-ra kerekítve)...
    Szóval a jelzésekre elmegy kapásból akár 10 byte simán + minden ismétlődéskori jelzés.
    Magyarán attól, hogy van ismétlődő jelsorozat, az nem azt jelenti hogy helyet spórolunk, mert a különböző kitömörítési infókkal együtt (!) kell helytakarítást elérni.

    Még a gyakorlatlanabbak is biztos megfigyelték, hogy ha olyan fájlt tömörítenek ami túl kicsi, vagy nem tömöríthető, akkor a tömörítvény mérete nagyobb lesz. Ez jobbára a fejléc mérete miatt van. A fejléccel pedig spórlni nem nagyon lehet, hiszen ha pl. a tömörítés jel jelzés túl rövid, és valaki éppen azokat a karaktereket használja, akkor a kapott sms-t tömörítettként érzékeli, ami esetleg ezáltal deformált, azaz olvashatatlan lesz.

    Ezért is írtam alant hogy ilyen speciálisan nagyon rövid szöveget nem nagyon lehet tovább tömöríteni.
    Nem csoda hogy eddig nem volt erről hír, de minden hülyeséget kitalálnak ami még nincs kitalálva.

    Maguk a szerzők is írják :
    "A tömörítés mértéke erősen függ az alkalmazott nyelvtől"

    Tehát a cikkben olvasottak alapján max. kódokat rendel a gyakoribb szavakhoz, aminek bele kell férnie 400 kbyte-ba, ami azért nem kevés, persze ha több nyelvet is tartalmaz, erősen csökken ez az egy nyelvre hasznosítható méret.

    A lényeg hogy ez a 160 karakteres sms egy vicc, mocsok szolgáltatók csak a zsebünkből húzzák ki a pénzt. Szvsz annak idején ez egy szerviz szolgáltatás volt belső használatra, amig valami agyatlan marketinges közzé nem tette. Azért agyatlan, mert ilyen hosszal elengede. Lehetett volna 512 karakter, és csókolom, akinek többre jönne ki az telefonáljon inkább :)