Aki tényleg tudott
  • Maksi
    #82
    Bruce Lee... egy MŰVÉSZ volt!
    A harc művésze, az edzés művésze, a harci stílusok logikájának, filozófiájának művésze.

    Sokan vitáztatok e fórumban, hogy ki jobb Nála, ki tudná Őt legyőzni, vagy megállná-e a helyét a mai UFC-sek között... Először is, mindenkit le lehet győzni, elég egy apró hiba, egy rossz lépés, egy sérülés, egy betegség, bármi, ami hátráltatja egy ember harci felkészültségét, képességeit. Egy harc néhány másodpercig tart csupán, és itt dől el, hogy ki mennyire jártas a küzdelemben. Bruce Lee élete semmi másból nem állt, mint küzdelemből. Egész napját az edzés valamint a gondolkozás tette ki. Kötve hiszem, hogy BÁRKI lenne a világon, aki akár fizikálisan, akár mentálisan annyit foglalkozna a harc művészetével, mint amennyit Ő foglalkozott vele. Elképesztően gyors, fürge, és erős volt ennek köszönhetően, nem is beszélve legendás állóképességéről, pontosságáról, és agresszivitásáról. Szóval, vajmi kevés személy lehet a világon, aki a nyomába érhetne...

    Másodsorban a bokszolók, K1-esek, utcai harcosok, UFC-sek, mind SZABÁLYOK szerint küzdenek egymással. Aki valamennyit is ért a harcművészetek bármelyikéhez, az tudja, hogy NINCSENEK 5-10 perces bunyók. Ezeket a TV, a show, és a filmek kedvéért alakították ki. Ha nem egymás kezeit csapkodnák a filmekben a harcosok, hanem vitális, vagyis életfontosságú pontokat, szerveket támadnának, amiket ugye az összes KÜZDŐSPORTBAN TILOS, akkor minden harc befejeződne 5-10 másodperc alatt. Ennél hosszabb ideig csak a dühös gyerekek tudják ráncigálni egymást, illetve azok a bunyósok, akiknek lövésük sincsen a harc művészetéhez, mert legfeljebb csak a horogütést, és a köríves rúgást ismerik.
    Véleményem szerint az UFC áll legközelebb a valós küzdelemhez, de az sem reális, hiszen sem szemre, sem lágyékra, sem torokra nem lehet támadni, nem is beszélve arról, hogy mielőtt kivégezné az ember az ellenfelét, már le is cibálták róla.

    Ki merem jelenteni, hogy Bruce Lee a saját stílusával, tudásával, edzettségével, harci tapasztalatával, gyorsaságával, erejével, állóképességével BÁRMELY K1-es, karatés, UFC-s, vagy más SPORTOT űző személyt le tudna győzni.

    A harcművészetek halála a SPORT, ahol a művészetet korlátok közé szorítják, szabályokkal akadályozzák a kiteljesedésben. Ez olyan, mintha egy festőművésznek azt mondanák, hogy minden színt használhat az alkotásaihoz, csak pirosat, és kéket nem.