Meddig lehet elmenni?
  • mrzed001
    #198
    Ha jól olvasom ki a soraidból akkor eléggé fáradt vagy .... és ingerült (5 óra alvás, nos megértem).
    Ha most nekállnának és holnap 5:00-ig nyomnák a bulit a szomszédaid, és nem 5 (ugyanmá :pp) hanem >6-os szinten (esetleg jó 8-9-es), akkor most mit csinálnál?
    Holnap esetleg melózni mész, vagy vizsgaidőszak lévén esetleg egy szigorlat vár. Na, most mit csinálnál ebben az enyhén ingerült fáradt és kimerült mivoltodban, ha a szomszédodnak hála nem tudnál aludni?

    Persze mondhatod azt, hogy hát azt nekik szabad, SŐT örülnél neki hogy jól érzik magukat, de valójában akkor is azt gondolnád, hogy a K.RVA ANNYUKAT fejezzék már be, holnap dolgom van és olyan leszek mint a mosott szar.

    És igen, látom hogy lassan kezded megérteni, hogy miről is beszélek: "100%-osan fitt vagy, akkor is elbambulhatsz, csak ha fáradt vagy könyebben megy, ennyi". És itt a mennyivel könnyebben a lényeg. Kipihent vagy szarvaspróba gyerekjáték, fáradt: végzetes is lehet. Az ő hibája? Igen. Ő volt aki nem tudta elég gyorsan lereagálni a dolgokat és elkapni a kormányt (ami normál ment volna neki).
    NODE MIÉRT NEM TUDTA ELÉG GYORSAN??

    De térjünk vissza rád mint példára.
    5 óra alvás után levezettél 120 Km-ert. Miért ?
    Miért nem maradtál ahol voltál, és tetted meg másnap az utat ??
    Tippelek: mert rá vagy kényszerülve vmilyen okból kifolyólag (ami lehet annyi is, hogy az asszony otthon akart tusolni :)). Ez a kényszerűség.
    És gondolom tudod mi az a pillanatalvás. A vezető észre sem veszi, de ahogy pislog ha fáradt (meg uncsi az út + este pl üres főút, autópálya) a szemhélya >4 másodpercig is csukva maradhat (ennyit alszik). (Külön ezt figyelő rendszereket fejlesztettek profi sofőröknek.)
    Ez idő alatt oldalra sodródhatsz, nem veszed észre a szabálytalanul előzőt, vagy elránthatod a kormányt is.
    BBUUUUMMMMMMMmmm!!!!
    Ha nem vagy fáradt sose történik meg.

    Térjünk ki egy kicsit a teóriákra. Egyes teóriák szerint minden döntéseddel egy új univerzumot hozol létre (párhuzamos univerzumok elmélete)
    Döntési pont: megtartom-e a részeg haverjaimnak megfelelő magas hangerővel a bulit
    univerzum 1) nem tartom meg: szomszédok életébe nem szólok bele, minden megy ahogy mennie kell: az ő életük az ő döntéseikkel.
    univerzum 2) megtartom: és ha tudnád, hogy kik a szomszédaid, akkor saccolni tudnál, hogy milyen kihatásokkal lesz ez másokra (pár példa, sok ismétlés):
    1) szomszéd kislány nem tud aludni, másnap meghúzzák történelem pótvizsgán ezért évet kell ismételnie -> egy életre elvágtad a karrierjét/életét (bukott szamár lett)
    2) felvételi előtti este nem tud aludni a srác -> másnap gyenge eredményt ér el -> nem veszik fel -> elmegy dolgozni, és soha többet nem megy vissza tanulni -> egy életre bánni fogja
    3) főiskolás fiú, utolsó esélye matekból -> lehet, hogy átcsúszott volna, de így nem tudott gondolkodni
    4) másnap felvétei elbeszélgetése lesz egy kiválló munkahelyen -> nem tesz egy nagy benyomást -> kereshet tovább, vagy gyengébb helyet
    5) Projecten dolgozik ipse, határidő másnap -> Már tudja, hogy fejezze be, de nem tud koncentrálni x. kávé után sem rendesen -> a sok kávéval rongálja a szivét (minusz 1-2 év). Észre sem veszi.
    6) Építőmunkás toronydaruban dolgozik -> kevés alvástól fáradt (ez szédülést is okoz!) -> vagy megmondja, hogy nem tud felmenni, és csak egy napi bérét veszíti el, vagy felmegy és esetleg az életét
    7) Kamionsofőr, másnap megy olaszba -> átmegy és leveri a hangoskodó fejét -> az rendőrt hív, a sofőr másnap a jólfizető fuvar helyett az előzetesben csücsül -> kiesik egy családnak egy komoly bevétel
    8) szomszéd sebész nem tud aludni -> másnap 14 órás műszak -> egy súlyos sérültnél megcsúszik a keze (vagy csak beremeg, ami megintcsak megesik a fáradtságtól) és az meghal -> ellene eljárás indul, egy ártatlan meghalt
    és még annyi de annyi scenáriót tudnék sorolni (pár valós volt ezek közül), ami mind csak 1 ember csak 1 rossz döntése miatt adódhat.
    Amit be szeretnék láttatni veled ezzel, hogy minden döntésed nem csak rád, de a Föld teljes lakosságára is kihatással van.
    Add meg nekik legalább azt a tiszteletet, hogy saját sorsukról saját maguk dönthessenek legjobb tudásuk és belátásuk szerint (isten akarata szerint, mert ugyebár ő adta nekünk a szabad akaratot!)

    És még itt jut eszembe egy vicc (hogy mennyire igaz, hogy 1 döntéseddel is befolyásolhatod az egész emberiség sorsát):
    Ipse elmegy jósnőhöz. Az azt jósolja neki, hogy milliók halála fog a lelkén száradni.
    Ipse letörve sétál haza, egyszer csak látja, hogy egy gyereket el fog ütni a villamos. Gondolva legalább egy jót tegyen megmenti a gyerek életét.
    Boldog is, hogy ez összejött, megkérdezi a srácot, hogy mi a neve, mire a srác:
    Adolfka