Mielőtt BÁRMIT kérdeznél, előtte látogass el a WLM FAQ-ra

-


WLM 9.0
-=-

Mess MSN Honlap -=-




WLM Scriptek

-=-

MSN Hiba Blog
-=-
WLM Plus 9.0hoz (Work)

  • msnforever2
    #13277
    Ha én jelentenélek fel akkor nem. Ha valami kormányhoz közeli ember akkor se, legalábbis jelenleg most itt Magyarországon. Oroszországban viszont már igen, pár hete fogadták el az új törvényt miszerint az összes szolgáltató köteles az összes telefonbeszélgetést fél évig megtartani.
    Ez viszont az elkövetkezendő pár évben változhat, simán lehet, hogy be fogják vezetni ezt itt is, a törvekvések nyilvánvalóak (titkosítás betiltásának próbája, 6. alkotmánymódosítás, kommentelés betiltása (nem betiltása hanem a felelősség szolgáltatóra való hárítása ami gyakorlatilag betiltás (azóta az EU már elmarasztalta emiatt a kormányt)), és ahhoz, hogy valakit lehallgassanak, ahhoz sem kell bírói végzés, ami teljes mértékben antidemokratikus ("illiberális"), ezt is elmarasztalta amúgy az EU.

    Szóval nem adná ki a facebook ha a magyar rendőrség kérne valamit? Jelenleg talán. De nem az amerikai törvények szerint kell eljárniuk, hanem az itteni. Mondok példát: Malájziában felségsértésért feljelentettek egy nőt, és a facebook kiadta a maláj kormánynak a facebookos PRIVÁT üzeneteit amit felhasznált bizonyítékként a rendszerellenesség bizonyítására.
    Mo-n is fel akartak jelenteni mindenkit aki megosztott egy korrupciógyanúval foglalkozó cikket facebookon, mert nem tudták ki az eredeti szerző. Mikor ez kitudódott, megosztották még több tízezren és inkább ejtették az ügyet.

    Tehát simán lehet, ha 5-10 év múlva már teljes lesz a diktatúra Mo-n, vissza fogják nézni a facebookos privát üzeneteidet, és ha bíráltad a kormányt terroristának fognak nyilvánítani és elmeszelnek a picsába.
    Mint ahogy engem is simán elővesznek majd emiatt a komment miatt pl., és valszeg majd rád is rád fognak nézni mert kapcsolatba kerültél velem.

    Igen, ez engem zavar. MSN-t két okból se használok: már nem is lehet, mert megszűnt a szolgáltatás, másrészt meg teljes mértékben titkosítatlan. Helyét átvette a Skype amit real-time teljes egészében lehallgat és archivál az összes amerikai rendőri szerv, nem csak a szöveges üzeneteket hanem a hangot és a videóhívást is. Ezek tények, nem az én képzelgéseim, keress rá ha nem hiszed.
    Viber-el és WhatsApp-al az a baj, hogy zárt forráskódúak ezért ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hátsó kaput tartalmaz mind.
    Ezért használok Signal-t, mert teljesen nyílt a forráskódja és van reproducible build-je.
    Tessék néhány példa, hogyan hallgatnak le a zárt forráskódú programok:
    https://www.gnu.org/proprietary/proprietary-surveillance.en.html
    https://www.gnu.org/proprietary/proprietary-back-doors.en.html