Mielőtt BÁRMIT kérdeznél, előtte látogass el a WLM FAQ-ra

-


WLM 9.0
-=-

Mess MSN Honlap -=-




WLM Scriptek

-=-

MSN Hiba Blog
-=-
WLM Plus 9.0hoz (Work)

  • msnforever2
    #13274
    Nagyon vicces valóban.
    Had linkeljek ide csak egyetlen dolgot a sok közül amiről például lefogadom fogalmad se volt, különben nem ilyen értelmi szintű választ írtál volna ide.

    https://libreboot.org/faq/#intelme

    "The Intel Management Engine with its proprietary firmware has complete access to and control over the PC: it can power on or shut down the PC, read all open files, examine all running applications, track all keys pressed and mouse movements, and even capture or display images on the screen. And it has a network interface that is demonstrably insecure, which can allow an attacker on the network to inject rootkits that completely compromise the PC and can report to the attacker all activities performed on the PC. It is a threat to freedom, security, and privacy that can't be ignored."

    Mindezt hardveresen, az operációs rendszer szintje alatt (felett), szóval semmilyen vírusirtóval vagy programmal nem detektálható. Ez kb. az összes 2010 után gyártott gépben benne van (AMD-ben is, ha lejjebb tekersz látni fogod).
    Ez a chip gyakorlatilag egy másik számítógép a számítógépedben, csak nem te vagy az aki az irányítása felett rendelkezik. Viszont mindent lát amit te csinálsz a gépen, hiába kommunikálsz titkosítottan vagy használsz teljes lemeztitkosítást, a processzorban és a memóriában ott lesz a dekódolt adat amire van rálátása.

    Ez persze nem jelenti autómatikusan azt, hogy tényleg folyamatosan mentik is az adataidat, azt meg még kevésbé, hogy ezeket emberi lények át is nézik végül. Viszont a lehetőség adott.
    Szóval mindezt azért írtam le mert FB-nél is adott az a lehetőség, hogy bármikor ha elővesznek valamiért, több évre visszamenőleg elolvassák az üzeneteidet és esetleg azokról a dolgokról is kérdezgetnek majd. End-to-end titkosított csevegőalkalmazás esetében viszont ennek kisebb az esélye, illetve sokkal nehezebb megvalósítani, ugyanis ahhoz az kell, hogy személyre szabottan le legyél hallgatva már évek óta. FB esetében ez nem kell, ott ez autómatikus, minden le van mentve rólad plaintextben az első pillanat óta, hogy beléptél az fb-re.

    Az FB-hez meg köztudottan külön interfésze van az amcsi hatósági szerveknek, és itt az SG-n is volt cikk, hogy azt tervezik, hogy beutazáskor meg kelljen adnod az FB profilodat, hogy ne kelljen 10 percet se szöszölni vele, hogy melyik a tiéd (amit valóban is használsz és nem kamu). Mert nyilván ha kamut adsz meg és kiderül, autómatikus kitoloncolás.