• NEXUS6
    #16
    A dolog így ebben a formában nem igaz;)

    A PS2 VERZIÓ-i igen is elég sokban különböztek. Az eredeti japán verzióba pl nem lehetett a házba rakni a bővítő egységet, vinyó+hálókari/modem.
    Aztán volt egy olyan, hogy PSX (PS2 egyik modifikációjaként) ami jó nagy bukás volt, bár ez tudott a legtöbbet, ebben tényleg minden alapból benne volt -illetve majdnem, mert ebből is a gyártás megkezdésére már "kifelejtettek" egy-két dolgot.
    Aztán végül is itt a slim PS2, ami gyakorlatilag már bővíthetetlen viszont beépített hálóadapter van benne.

    A PS2-nél elmondható, hogy a változatok közötti különbségnél, és a szoftvereknél nagyon is vigyáztak az alapvető kompatibilitás megőrzésére.

    Ettől függetlenül a változatok közöttti különbség lényeges, és a külsőnél talán csak a belső elektronikai eltérések a nagyobbak, amiről a csippelő szakemberek órákig tudnának mesélni!;)

    Az Xboxnak viszont sokkal kevesebb változata volt, mivel a M$ minden alkatrészt külső gyártótól vásárolt, és az összeszereleést is külsős végezte. Ott a fejlesztés/racionalizálás sokkal több erőforrást igényelt volna. Ez a X360-nál is így van.

    Valszeg a M$ látja, hogy az X0.36K-nak csak mérsékelt sikere lesz, a befektetések se biztos, hogy megtérülnek. Nem fog bevállalni egy drága és kockázatos újabb fejlesztési lépcsőt.