• BiroAndras
  #132
  "A beavaatkozásnak különböző fokai lehetnek. A nem beavatkozás viszont senkinek nem jelent semmiféle előnyt."

  Már az is túl nagy beavatkozás, ha megtudjuk, hogy léteznek. Csak titkoban tehetnek bármit is. De még az is veszélyes. És persze az is kérdés, hogy egyáltalán miért vállalnák a beavatkozással járó kockázatot.

  "Az emberek elkezdenek foglalkozni a kérdéssel és a rendszer belsőleg termeli ki azokat a "szerveket", amivel majd kapcsolódni tud az idegenekhez."

  Nos, a rendszer inkább egy immunválaszt produkál a kérdésre.

  "Az emberek gondolkodása rááll az idegen információra, de közben még is belsőnek érzi."

  Inkább vallásokéhoz hasonló az a gondolkodásmód. Persze lehet, hogy az ufók istent akarnak játszani...
  Az a bej, hogy a nagyon hiányos információkra az ember hajlamos a saját képzeletvilágát felépíteni, aminek nem sok köze van a valósághoz. Így biztosan nem érik el céljukat az ufók. Inkább csalódást okoznak majd a hívőknek.

  "A dolog nem ilyen egyszerű, a hatalom az hatalom és nem konvertálható más árura."

  Arról volt szó, hogy akkor kapnak technológiát, ha lemondanak a hatalom egy részéről.

  "Mert az átlageltérítettek szerinted milyenek?"

  Hát, átlagosak. Látszólag nincs bennük semmi olyan, ami miatt egy idegen civilizációt érdekelhetnének. Persze ha csak biológiai vizsgálatokat akarnak, akkor véletlenszerűen érdemes választani, de a kapcsolatfelvételhez célszerűbb válogatni. Nem túl kifinomult megoldás, hogy véletlenszerűen elrabolnak több ezer embert, hogy hátha egy megfelelő lesz (kivéve, ha semmi fogalmuk nincs még a kultúránkról, de ez ennyi idő után valószínűtlen).