• NEXUS6
  #122
  "Pontosan ezért nem szabad beavatkozni. Sokan, többek közt sci-fi írók is már évtizedekkel ezelőtt rájöttek erre (pl.: Star Trek : Elsődleges irányelv)."

  A beavaatkozásnak különböző fokai lehetnek. A nem beavatkozás viszont senkinek nem jelent semmiféle előnyt.

  "Mi értelme van 1-2 emberen segíteni, ha a többieken úgyse lehet? Ráadásul a kockázat itt is megvan, csak kisebb. Mellesleg úgy tűnik, hogy az elraboltak élete bármivel is jobbá vált volna. Sőt, inkább rosszabb lett a lelki megterhelés miatt."
  Pont az az értelme amit manapság látsz, az UFÓ kérdésben!
  Az emberek elkezdenek foglalkozni a kérdéssel és a rendszer belsőleg termeli ki azokat a "szerveket", amivel majd kapcsolódni tud az idegenekhez. Az emberek gondolkodása rááll az idegen információra, de közben még is belsőnek érzi. Ez sokkal hatásosabban átalakítja a gondolkodást, mint valami látványos propaganda.
  Ha egy állatra rákiabálsz, akkor összeszarja magát és menekülési reakciókat mutat, vagy aggressziv lesz. Ha suttogsz neki oda megy hozzád!
  Ilyen egyszerű ez. Persze a "suttogásos kapcsolat" mindíg hosszadalmasabb és bizonytalanabb is. Hosszútávon még is kifizetődőbb.

  "Erről szó sem volt. Bár, megfelelő előnyökért cserébe még lehet, hogy bele is mennének. Pl. ha a rabszolgák helyett gépeket adnánk nekik. Persze ez is nagyon vérengzős háborúkhoz vezetne (lásd I. és II. VH). Szóval megint csak visszajutunk oda, hogy a be nem avatkozás a legkevésbbé rossz megoldás."
  A dolog nem ilyen egyszerű, a hatalom az hatalom és nem konvertálható más árura.
  Nagyon jó példa az, hogy az internetel bejött egy csomó új technológia, amit olyan keményen szabályoznak, mintha drogról, vagy gyilkosságról lenne szó.
  Akinek az új technológia pénz/hatalom elvesztését jelenti az nem szivesen támogatja. És minden hatalom/pénz abból fakad, hogy neked valami olyanod van, ami a másiknak/többségnek nincs. A tudás hatalom, (de csak amíg korlátozott mások hozzá férése) az internet viszont megszünteti az információ monopoliumokat! Minden hatalom koncentráció ezekre a monopoliumokra épül.

  "Egyébként az átlag "elraboltak" nem pont abból a rétegből kerülnek ki, akikre a mi normáink szerint ez a jellemzés ráillik. Persze nyílván az ufóknak lehet eltérő véleményük erről."
  Mert az átlageltérítettek szerinted milyenek?