• BiroAndras
  #120
  "De had mondjak egy példát. Csinálsz egy időutazást és visszamész a birodalmi Rómába. Elhatározod hogy segítesz az embereknek. Főleg mert azért a lakosság nagy részének ez a korszak nem volt egy leányálom. Ha a birodalmat segíted, akkor viszont valszeg csak az elnyomást fokozod, ha adsz nekik valami gyógyszert, pl ami csökkenti a gyermek halanadóságot, akkor pillanatokon belül felborul a rendszer, egyik évben túlnépesedés, a következőben, aztán meg az alacsony mezőgazdaság nem lesz képes ellátni a lakossságot. Ha a mezőgazdaságra is adsz valami megoldást, akkor azt arra használják fel, hogy a légiókat ellássák és leigázzák, rabsolgájukká teszik az egész világot."

  Pontosan ezért nem szabad beavatkozni. Sokan, többek közt sci-fi írók is már évtizedekkel ezelőtt rájöttek erre (pl.: Star Trek : Elsődleges irányelv).

  "Egy megoldás van, ha eseti jelleggel segíted az embereket, és korlátozod az átmenő infót!!!!"

  Mi értelme van 1-2 emberen segíteni, ha a többieken úgyse lehet? Ráadásul a kockázat itt is megvan, csak kisebb. Mellesleg úgy tűnik, hogy az elraboltak élete bármivel is jobbá vált volna. Sőt, inkább rosszabb lett a lelki megterhelés miatt.

  "Te megmondanád a kormánynak, hogy a célod gyakorlatilag a demokrácia elterjesztése, és vegyenek szépen érzékeny búcsút a rabszolgáiktól, meg a hatalmuktól?"

  Erről szó sem volt. Bár, megfelelő előnyökért cserébe még lehet, hogy bele is mennének. Pl. ha a rabszolgák helyett gépeket adnánk nekik. Persze ez is nagyon vérengzős háborúkhoz vezetne (lásd I. és II. VH). Szóval megint csak visszajutunk oda, hogy a be nem avatkozás a legkevésbbé rossz megoldás.

  "Sokkal inkább olyanokkal akik érzékenyek, arra a fajta szellemiségre, ami szerintük a fejlettséget jellemzi."

  Én nem ezt mondtam?
  Egyébként az átlag "elraboltak" nem pont abból a rétegből kerülnek ki, akikre a mi normáink szerint ez a jellemzés ráillik. Persze nyílván az ufóknak lehet eltérő véleményük erről.