• NEXUS6
  #115
  "Szerintem a kapcsolatfelvétel tipikusan nem olyan emberekkel történne, akiket általában "elrabolnak". És pláne nem így. Inkább kormányokkal vennék fel a kapcsolatot. Vagy ha azokban nem bíznak, akkor először néhány intelligens, művelt emberrel, akik a legkönnyebben elfogadják őket, és képesek segíteni nekik."

  ;))))
  Van egy olyan érzésem, hogy magadra gondoltál. És mivel nem tudsz róla, hogy téged eltérítettek (bár erre nem vennék mérget;) ezért aztán azt is gondolhatod, hogy ilyen dolog nincs is.

  De had mondjak egy példát. Csinálsz egy időutazást és visszamész a birodalmi Rómába. Elhatározod hogy segítesz az embereknek. Főleg mert azért a lakosság nagy részének ez a korszak nem volt egy leányálom. Ha a birodalmat segíted, akkor viszont valszeg csak az elnyomást fokozod, ha adsz nekik valami gyógyszert, pl ami csökkenti a gyermek halanadóságot, akkor pillanatokon belül felborul a rendszer, egyik évben túlnépesedés, a következőben, aztán meg az alacsony mezőgazdaság nem lesz képes ellátni a lakossságot. Ha a mezőgazdaságra is adsz valami megoldást, akkor azt arra használják fel, hogy a légiókat ellássák és leigázzák, rabsolgájukká teszik az egész világot.

  Bármelyik nagytudásval állsz szóba az egyből nyomatja az infót felfelé.
  Egy megoldás van, ha eseti jelleggel segíted az embereket, és korlátozod az átmenő infót!!!!

  Te megmondanád a kormánynak, hogy a célod gyakorlatilag a demokrácia elterjesztése, és vegyenek szépen érzékeny búcsút a rabszolgáiktól, meg a hatalmuktól?

  A mai kormányok sem vállalnak közösséget a 2-300 évvel ezelötti kormányok módszereivel, mégha a történelmi hagyományokra azért szívesen hívatkoznak. És amcsi is pl simán nekimegy olyan országoknak, melyeknek csak az a bűnük, hogy olyanok, amilyen amcsi is volt 100-200 éve.

  Szal nagy valószínűséggel az idegenek másságuk miatt, nem akarnak sok kapcsolatot, a mostani vezető réteggel. Sokkal inkább olyanokkal akik érzékenyek, arra a fajta szellemiségre, ami szerintük a fejlettséget jellemzi.
  Ne feledd, pl a rabszolgatartó társadalomban az emberségesség, gyengeség!