Te hogy készíted?
  • Királylány
    #28
    BORPANCSPUNCS (szemelyenkent)

    Egy csesze forro teahoz hozzaontunk 2 dl vorosbort, 0,5 dl feherbort es 0,5
    dl konyakot, majd az egeszet jol felhevitjuk (nem kell felforralni).
    Egy poharba 2 kockacukrot teve raontjuk a forro borpancsot.
    Citromkarikaval diszitve talaljuk.

    FORRALT BOR I. (6 szemelyre)

    Tuzallo talba ontunk 2 uveg voros- vagy feherbort, belereszelunk fel citrom
    es fel narancs hejat, hozzaadunk 10 dkg cukrot, egy darabka fahejat, 3-4
    szem szegfuszeget es felhevitjuk, de nem forraljuk. Amint bugyogni kezd,
    rogton vegyuk le a tuzrol. Poharakba toltve azonnal talaljuk.
    Ha vorosborbol keszul, Admiral neven, ha feherborbol, Seehund (Foka) neven
    kinalhatjuk. Csak forron az igazi!

    FORRALT BOR II.

    Ontsunk egy fazekba 1 liter feher- vagy vorosbort, adjunk hozza 10-12
    kockacukrot, 8-10 szem szegfuszeget, 6-8 kis darabka fahejat, 4 keskeny
    gerezd citromhejat es melegitsuk fol, legfoljebb 50-60 fokosra, majd huzzuk
    le a tuzrol es hagyjuk allni, hogy a fuszerezo anyagok kivonodjanak. Azutan
    szurjuk le es feherbor eseten 1 narancs, vorosbor eseten 1 citrom kifacsart
    levet adjuk hozza es azon forron talaljuk (45-50 C-on). Forralni semmi
    esetre sem szabad, mert az alkohol elillan!

    FORRALT BOR DIOVAL (6 szemelyre)

    Felforralunk 7 dl vorosbort 1 dl rummal, 2 dl sherryvel, izles szerinti
    mennyisegu cukorral es fahejdarabkaval. A tuzrol leveve beleteszunk 5 dkg
    mazsolat. Lefedve ot percig allni hagyjuk, majd kivesszuk belole a
    fahejdarabkakat es belekeverunk 3-4 dkg durvara vagott porkolt diobelet.
    Vigyazva poharakba toltjuk ugy, hogy mindegyikbe jusson a gyumolcsokbol.
    Kanalat is adjunk hozza!

    GLOGG (dan forralt bor 10 szemelyre)

    Leforrazunk 10 dkg mazsolat es allni hagyjuk.
    15 percig forralunk 2 l vorosbort 0,5 l konyakkal, 3 dkg gyomberporral, 1
    fahejjal, 2 narancs vekonyan lehamozott hejaval es keves szerecsendioval,
    majd atszurjuk. Hozzaadjuk a lecsopogtetett mazsolat es forron talaljuk.

    KULONLEGES FORRALT BOR (6 szemelyre)

    Felforralunk 7 dl vorosbort 2,5 dl sherryvel, 1,25 dl rizspalinkaval, 1-2
    fahejjal es feldarabolt gyomberrel. Kis ideig allni hagyjuk, majd leszurjuk.
    Belerakunk 4 dkg mazsolat, 3 dkg hamozott mandulat, 2-3 dkg pisztaciat es
    kb. ot percig allni hagyjuk, mert a mazsola ennyi ido alatt megduzzad.
    Poharakba toltjuk, vigyazva, hogy mindegyikbe jusson a gyumolcsokbol. Cukrot
    kulon kinaljunk hozza es a kanalrol se feledkezzunk meg!