• Equ
    #57
    "Kérünk egy listát az open-source által kiszorított kereskedelmi szoftverekről."

    Adtam már, de nem kell ehhez lista. Pár éve már a kicsiknek eszébe sem jut megjelenni olyannal amiből van open source, mert eleve halálra van itélve. (pedig ott legalább normálisan tervezett és egymáshoz illesztett rendszereket kaphatnánk, nem 100 helyről összehányt kisalkalmazásokat)

    "Az FF egy éve jött ki, nem ölt az meg senkit"

    Biztos az opera is mint alternatív böngésző az ie miatt vesztette el az egyetlen stabil bevételi forrását és volt kénytelen ingyenessé válásra és véletlen se egy másik alternatív ingyenes open source termék miatt. Szemellenző rulez...

    "csak az explorert, a kereskedelmi termékek közül"

    Bárcsak annyit ártott volna a többi böngészőnek mint az ie-nek...

    "Tényleg mi ölte meg a novellt szerinted?"

    Az ingyenes linux... Az ms-el még versenyezhetett volna, mert bár sok témában lekörözte az ms (ad fejlesztések) de normális alternatívát tudott nyújtani, mivel elég kiforrott volt a wines kompatibilitása (client) és voltak jó ötletek benne.
    A meghalásán ne nagyon vitakozzunk, ha jobb a szívednek akkor nevezd átalakulásnak, kidobta a saját termékét, mivel az meghalt, felvásárolt egy linuxot és arra implementál pár dolgot a régi dolgaiból, hátha azért pénzt tud majd kérni...

    "amihez szuperszámítógép kell, ha 10-nél több gépet ki akar vele valaki szolgálni."

    Nálunk meg ezer gépet visz 4 szerver, de te biztos nagyon vágod ezt a témát... (de ha ennyire szar volt, akkor hogy is nyomta el a novell-t?)

    "Nálunk viszont az "információs hálózatot"[:)] én terveztem, én kábeleztem, én teszteltem, mindenre gondolva, és nagyon f@szán műxik."

    Te kábelezhetsz hónapokig a linuxos házadban, de a wines házban eleve 10 gigás optikai kábel van, antenna meg nem kell a szobákba, mert a kábelen jön minden stream-ben, te meg a sistergő analog tv-t próbálod nap mint nap a config fileokban utánahúzni a zavaroknak, aztán ha új adót lehet fogni, akkor jön a ház teljes lebontása, újraép-tése azaz "újraforgatása" hogy lehessen fogni... :)