• NEXUS6
    #50
    "Sajnos nem nyert. A plusszok nélküli windóz nem lenne olcsóbb (illetve az, mert ezt is elérték a bizottságok meg mittoménmik), hiszen a mediaplayer és a messenger ingyér van. Tőthető az M$ weblapjáról.

    Amúgy magyarázza már el nekem valaki, hogy miért kényszerítésnek (bocs) hívják, amit M$ csinál! Írtak egy oprét, ami jól elterjedt. "....

    Az elsőhöz közlöm hogy az sincs igyér, mert a M$ mint tudod nem egy közhasznú alapítvány, vagy valami nonprofit cég, hanem csak külön nem számlázza ki, amikor megveszed a windózt/offiszt/miegymást. Na most ezt hívják árukapcsolásnak, és ez a per is pont ezért indult, mert hogy verseny szempontjából nem igazán szeretik ha valaki ezt csinálja. A versenyhivatalok általában harapnak az ilyenre! (Persze ha Bushbá befenyít akkor csak tudomásul lehet venni, ha már ebben a szabad világban élünk ugye)

    Amúgy most nem arról van szó, hogy volt egy tök becsületes (hahahaha) meg jószándékú cég (bruhahahha) és teljesen a szándékaiktól függetlenül eccercsak jó helyzetbe kerültek, és ne tessék már szegény milliárdos vezetőket a további milliárdoktól ellehetetleníteni.
    Mert az M$ nem eccerűen jó helyzetben van, hanem monopól helyzetben van. Ergó verseny, kreativitás és fejlődés egy szálse ebben a szegmensben.

    Itt nem egyszerűen büntetni kell, azt 15 évvel ezeelött kelett volna, hanem az egész ágazat szerkezetét átalakítani!!!!! Pl feldarabolni.

    Sokan jönnek, hogy ha szétdarabolják a céget, dehát akkor az ágazatból kivonódik az a hatalmas tőke amit az M$ jelentett és ez visszafékezné a fejlődést. Csakhogy amíg az open módon fejlesztett eszközök simán felveszik a versenyt a M$ gagyiságaival szemben, és az M$ is csak játékszerekre (xbox) költi el a felesleges milliárdjait, akkor miröl is beszélünk????
    Nem azért terjed el a FF, mert olyan jó, hanem mert az IE még annál is rosszabb, és a M$ árukapcsolása miatt az gyak ingyér van, vagy is fizetős brózer egyszerűen meg sem tud élni!!!!

    A windóz dettó. A M$ bevezethetne egy sokkal szigorúbb eredetiség vizsgálatot, hogy pl a frissítéseket tényleg csak a legális verziókhoz lehessen jutni, de ez a qvázi ingyenes warezwindóz rendszer nekik tökre megfelel, mert igaz hogy nincs közvetlen hasznuk belőle, de azt is megakadályozza, hogy a Linux vagy más fizetős OS elterjedjen!!!!

    Szal amit már itt írt ZPE is, én kötelezném, hogy a DX-et tegyék szabad szabvánnyá (mert most pl a linuxos DX emu -winex is fizetős!!!!), és hogy lássák el a wint sokkal szigorúbb eredetiség ellenőrző rendszerrel, és ha valakit elkapnak az a törvények értelmében szépen megy sittre ahogy a törvényekben van, ha a q. M$ már kiharcolta, hogy ez így legyen!
    Ezzel elég széles néptömegek fejében kezdene forogni pl a Lin, vagy bármely más OS használata!