• sonicXX
    #10
    A mánáikusoknak és a sterilagyú fogyasztóknak jó lesz ez a megoldás is mint minden más amit amúgy is megvesznek ha már reklán fut róla a tévében.

    Egyetértek azzal, hogy ilyen biztonsági, kompatibilitási, és jogi helyzetben, körülmények közt először talán fel kéne oldani a fennálló ellentéteket. Utána jöhetne a bitonságosság, ami borzalmas. A digitális jövőhöz digitális felfogású ember is kell. Akit nem érdekel hogy valamit megfoghat-e vagy sem, akit nem érdekel min nézeget vagy hallgat filmet/zenét, akit egyáltalán nem érdekel semmi, csak amit akar, az neki meglegyen.

    És a másik: a gépek jelenleg igenis szar biztonsággal rendelkeznek. A frisebb vírusok úgy mennek át a tűzfalakon és víruskeresőkön mint kés a vajon. Ha a te géped még nem volt megfertőzve, az nem azt jelenti hogy biztonságos, hanem azt, hogy pokoli mázlista vagy. Ha egy trójai bejut a digitális otthonodba, az nem kis veszéllyel jár azért.

    Elmondom mi a gond szerintem ezzel a digitális otthonnal. Azzal kéne kezdenie a cégeknek, hogy fel kéne adniuk a konkurálást egymással, és nyílt szabványokat követni. Amíg ez nem történik meg, addig az egyes gyártók eszközeinek a kálváriája miatt kutya se fogja igényelni a digivilágot. Mert a hűtő nem érti mit akar a gép a gép félreérti a hűtőt és kikapcsolja a villanyt a lámpa nem érti mért lett lekapcsolva úgyhogy felkapcsol amit a gép nem ért és ellenőrzi a rendszert, ahonnan minden irányból félinformációk és téves adatok fognak zúdulni. Ez lenne egy olyan lakás, amiben mondjuk 3-4 gyártó különféle digitális otthon kelléke lenne beszerelve.

    Ha már tiszták a szabványok, és mindenki követi őket, akkor lehet hogy lesz esély arra, hogy elterjed ez a dolog. Addig esély sincs rá.