• ubuntu
    #77
    Ne kenjük már megint az itt elmondottakat. Kicsit kezd ez az egész hasonlítani a "magyarázom a bizonyítványom" című nagyszerű Karinthy novellához.
    Csak vissza kell olvasni:
    Gemnon:
    "Handhelds.org :D:D:D (azért az MS is veszit usereket :))
    Az úgy kezdődött, hogy a HP valamiért nem adta ki a PocketPC 2003-as frissítést a jornadamhoz.... :)
    Kép (bár ez nem az enyém, de az is hasonlóan mutat) Úr isten statisztika szerint PocketPC 2002-öt futtat a PDA-m (mert azzal adták el) :(. Már meg mi lesz?"
    erre válaszoltad
    FTeR:
    "ez már megint a létezik és a számottevő dolog. ezt nem vagytok képesek megérteni. pc-re is van linux, mégsem számottevő. ppcre meg még talán %ban ki sem fejezhető.
    légy boldog vele. senkit nem érdekel."
    Akkor mire is értetted a ppc rövidítést?
    1. Valóban PocketPC amire gondoltál? PocketPC (2002, 2003) ugye a Ms egyik operációs rendszere kézi számítógépekre (egy windows ce variáns, palmosított felülettel). Ezen futtatnának linuxot?! Igaz, ahogy írtad szerinted csak '%ban ki sem fejezhető' arányban, de az elképzelés még így is abszurd. Talán VirtualPPC kiadással lehetne próbálkozni ha lenne ilyen:) Ha pedig úgy gondolod, hogy a linux valami izé amit PocketPC rendszeren lehet működtetni, akkor az még cikibb, mint ha nem tudod milyen CPU van a HP jornadában és hasonló gépekben. Ekkora ostobaságot még te sem állíthatsz, valld be őszintén nem erre gondoltál (ott a hozzászólásodban PPC!= PocketPC).
    2. Mégiscsak PowerPC-re gondoltál. És ez illik is a gondolatmenetedbe, miszerint 'PC-re is alig van linux' 'PowerPC-re meg olyan kevés, hogy %-ban ki sem fejezhető'. Mindkettő hardware platform van közte összefüggés is (relációanalízis :)). Csak épp ott tévedsz, hogy a HP Jornada kéziszámítógépben nem PowerPC processzor van, hanem ARM alapú. És még próbálod mentegetni is a helyzetet. Kissé szánalmas.
    3. PowerPC-re gondoltál, csak nem olvastad el figyelmesen a hozzászólást, amire reagáltál. Gemnon HP Jornadáról írt, hogy jön akkor ide a PowerPC-n futó linux? Pedig ő még képet is linkelt (gengébbek kedvéért:)). Ebben az esetben figyelmetenül félreérted más hozzászólását és csak pár kulcsszó alapján reagáltál. Pedig te nagyon rühelled ha mindig 'félreértenek'.
    Döntsd el magad melyik lehetőség a legkedvezőbb a számodra. De a lényeg mindegyik esetben ugyanaz. Még a programozók diplomájának a hiábavalóságáról értekezel, te magad az itteni hozzászólásaiddal bizonyítod, hogy mennyire hiányosak a számítástechniaki (alap)ismereteid. Ráadásul ezt általában igen nagy mellénnyel teszed. Ezzel implicite állításaidnak épp az ellekezőjét igazolod.