FTeR#193
nem idézek, ezért elnézést.
1. a felsoroltakból sokat winben is megoldható (pl a vágólapos, meg a naplózás stb). a másik fele meg nem tartozik bele a GUIba.
2. a linuxon minden legózós, a gond az, h a felhasználók nagyobbik része (90%?) nem szeret legózni.
és itt hagy idézzek magamtól:
"vegyünk egy mezei sorozat gyártott utcai személygépkocsit (továbbiakban szgk) - pl Ford Focus - , és vegyük ugyan
ezen széri a WRC változatát. Könnyen kitalálható előbbi win, utóbbi lin.
WRC:
profi lengéscsillapító -> nagyon jó úttartás
pro. gumik -> nagyon jó tapadás, de minden útviszonra más/új gumi kell, de pont ezé jó (pl kernel fordítás)
erős, spéci, gyors motor, kitesztelt/beállított fogyasztás -> nagyobb teljesítmény (kissebb gépigény)
spéci kormánymű -> mozdulattal lehet cserélni, érzékeny, pontos, csak a lényeget tudja (GUI).
merevítés -> stabil, életbiztos merevítések, ha fejre áll az egész, akkor sincs gond.
Előnye, h az alapot megkapva (motor, karosszéria) magad állíthatod össze az egészet és pontosan olyan lesz mint
szeretnéd, és bármikor bele nyúlhatsz a biztonság vagy a teljesítmény érdekében.
szgk:
csillivilli külső belső, bőr ülés, autó hifi, légkondi, feldézeti-multimédiás konzol, gps, kóla tartó, fejtámla, automata
maszirozós ülés, stb.
közepes gumik/kormánymű/legéscsillapítók stb.
Fogj egy embert és kérdezd meg melyik kell neki.
Mondhatod neki, hogy dehát a WRC hamarabb van 100on és 100kmes távot is hamarab teszi meg, meg ütközés esetén
is kissebb a sérülés esélye. Meg magyarázhatod, hogy a lengéscsillapítója mennyivel jobb és átgondolt. Meg ha nem
tetszik a kipufogó fogod és 1 mozdulattal lecseréled.
Mit fog látni belőle? keresztűl kasúl útban merevítők, a kormányt ki kell venni, hogy beszálljon, semmi értelmes nincs
benne, csak értelmetlen kapcsolók (mondhatod neki, hogy a dokumentációban le van írva mi micsoda és hol, meg hogy
versenyzős haverok segítenek), ha valamit állítani akar rögtön a motorháztető alatt kell túrkálni, ha vizes az út rögtön
cserélni kell a gumit stb.
Mit fog gondolni? Hiába teszi meg a 100as távot gyorsabban és hiába van hamarabb százon, ha reggel a csúcsban örül
ha 40km/h óra fölé mehet. stb. stb. Ha ingyen adnák akkor sem kellene neki a WRC.
Peidg mind a kettő kocsi és mind a kettővel lehet városban is menni és versenyezni is velük."
3. olyat tud, h ablakonkét szabályozni lehet a "belőle" jövő hangot? ez az egyetlen ami igazából hiányzik nekem és winre még nme találtam rá megoldást.
4. te nem érted. egy szóval nme mondtam, h 1 ember használ 2 GUIt. arról beszéltem, h 2 GUI létezik, okfejtésnek meg az írtam, h azért, mert egyiksem képes igazán kielégíteni a felhasználókat. erre mondtam, h rendes GUI kéne és a community együtt dolgozhatna annak jobbátételén az open source jegyében.
#186 nem igaz. csak carot hülyéztem le és meg is indokoltam miért.
most már nem először normális esetleg szakmai érvre benyögött valami triviálisat vagy tök oda nem illőt és amikor megpróbálok (de nem csak én) rávilágítani, h mekkorát téved, akkor erre jön egy újabb baromsággal és végletekig ragaszkodik hozzá. és a "legszebb" az egészben, h néha olyanokban vitázik, amiben saját bevallása szerint lövése sincs és mégis kétségbe vonaja azt amit hozzértők/tapasztaltabbak többen állítanak.
semmi köze ahhoz, h egyet értek vele vagy nem.
#188 haha :) nagyon tanulsűgos hozzászólás volt és jól jelezte, h mennyire félreérted miről van szó. de ezen meg sem lepődöm ;)