• NEXUS6
    Na átrágtam magam a fórumon. Nagyon tanulságos volt!

Rigidus nagyon korrekt és visszafogott hozzászólásainak hatásosságát, le lehetett mérni azon, ahogy a "community" hogy felkapta rá a vizet!;)

De had folytassam Caro #187-es hozzászólásában megkezdett gondolatmenetet:

Először is azt látom, hogy a következő dolgok bizonyos és főleg a "community"-hez tartozó emberkék fejépen összekavarodtak:
    - a különböző OS-ek technológiai paraméterei
    - a különböző OS-ek vírusállósága
    - a különböző OS-ek GUI-ainak használhatósága
    - a különböző OS-ek elterjedtsége
    - a különböző OS-ek mőgött álló vállalatok, fejlesztő csapatok stratégiája
    - a különböző OS-eket körülvevő piaci környezet
    - a különböző OS-eket kiadó cégek és az állam viszonya.

A "community" láthatólag egy fajta pozitív conspiracy theory-ként ezek között az amúgy egymástól jórészt egymással összefüggésbe nem hozható tényezők között teremtettek tudatos tevékenységre utaló kapcsolatot. És az elmélet lényege hogy a win a legjobb, mert a legerterjedtebb és azért a legerterjedtebb mert BG és az ő apostolai a fenti tényezőket átgondolva és figyelembevéve azokra pozitív vélaszokat adnak, melyek minden szinten jobbakmint bármi más és ennek jele a win elterjedtsége.

Szerintem és úgy veszem ki itt még sokan hasonló véleményen vannak a win monopolisztikus elterjedtsége valójában csak 3 dologgal hozható szoros összefüggésbe. Ez pedig a M$ és a piac viszonya, a M$ üzletpolitikája, illetve az M$ és az piacot kontrolláló állam viszonya.

Az a hiábavaló erölködés, ami az M$ termékeinek azok minden faktorában megmutatkozó szuperioritásán keresztül akarja levezetni a jelenleg helyzet kialakulását, sőt mi több azt igyekszik bizonyítani, hogy a jelenlegi helyzet milyen jó és fenntartása kívánatos. mert kedvez a fejlődésnek, nos az szerintem nevetséges.
    És csak arról árulkodik, hogy az ilyen álláspont képviselője mennyire nincs tisztába olyan általános, de a mai élethez elengedhetetlenül szükséges alapfogalmak ismeretével, mint fejlődés, diverzitás és szinergia (hogy nagyon egzotikus legyek)!

Röviden ennyi;)