kellékek, anyagok, technikák
 • BrianDK
  #92
  Sziasztok! Újra itt. Megcsináltuk a hangszigetelést, képeket a napokban felteszek, ígérem. A padló egyszerűen tökéletes lett. Úgy néz ki a dolog, hogy tojástálcából duplaréteg végig a padlón, párnafák tetőlécből, a duplaréteg tojástálcára jött egy réteg lépéshanggátló közetgyapot, majd hajópadló, mert hát ugye az elég vastag, hogy a maradék rezonanciát elnyelje.

  Mint mondtam amellett, hogy jól néz ki, eszementül jól sikerült. A padlón valóban nem jön át semmilyen rezonancia, sem semmilyen zaj. Tökéletes a szigetelés, még rezonancia mérővel is megmértük, az eredmény: 0.

  A közös fal viszont továbbra is vezeti, és hozza fel a mélynyomó hol egyhangú, hol változatos plöm-plömjét. Mivel eddig a szó nem vezetett eredményre, így ezután már nem próbálkoztam semmivel. Ha nappal csinálja, bekapcsolunk egy másik hangforrást és megoldott a kérdés.

  A múlt héten nyaralni volt, áldott csend volt egész végig. Hétfőn hazajött, akkor kaptuk az első áldást, de szerencsére volt programunk, elmentünk itthonról, így nem zavart minket. Mire este hazaértünk nem volt itthon. Ma, szerdán azonban minden kezdődött elölről. Padlón semmi, a falban ütemes rezgés. Tekintettel arra, hogy hajnalban kelek a meló miatt, mondtam a kedvesemnek, hogy menjünk le sétálni a 6! hetes gyerekünkkel, hátha abbahagyja. 20 perce, 9kor értünk haza. Még mindig ütemes plöm-plöm a falból, igaz már halkabban, de hát ugye az ember hallja, hiszen a levegőt rezonáltatja.

  Ekkor hívtam rendőrt. Tessék. Sikerült abbahagyni. Nem tudom, miért kell idáig fajulnia a dolognak? Ha ez így fog folytatódni, a következő lépés még a feljelentés lesz, aztán jöhetnek a verőlegények...