Dead Or Alive
  • [NST]Cifu
    #5
    Hát érdekes.

    Amit tudni érdemes: kb. 10 éve megjelent a DoA pénzbedobós játéktermi automata, amely kb. egy Virtua Fighter klón volt. A Virtua Fighter-ről annyit érdemes tudni, hogy az első komolyabb 3D grafikás verekedős játéktermi gép volt, és a lényege a reálisnak ható verekedés volt, tehát nem volttak tűzlabdák, villámcsapások, stb. A DoA ezt vitte tovább pár apróbb módosítással: az egyik a grafikája volt, ami nagyon jól kidolgozott, és abban az időben a csúcsot képviselte. A másik, hogy bár reálisnak hatott, sokkal inkább a látványos verekedésre helyezte a hangsúlyt, így inkább egy HongKongi csihi-puhi filmre emlékeztetett e téren. A harmadik szintén látványelem volt - a játékban szereplő hölgyek méretes keblei látványosan (és elég irreálisan) lengedezett játék közben. Természetesen nagy siker lett a játék, és utána a játéktermekből az otthoni konzolokra tevődött át a DoA, ahol ha lehet, csak még népszerűbb lett. Az első DoA még Sega DreamCast-en jelent meg, a második rész, amely az első megszépített, pár karakterrel és sok választható/unlockolható ruhával kibővített látványosabb változata lett pedig a Sony PSX-en. Utána a fejlesztőgárdának (Team Ninja)a zsebére csapott az M$, mire azok az XBox-ra tették át a DoA család következő kettős lépését. Az egyik lépés a DoA3 lett, újabb karakterekkel és még látványosabb grafikával, a másik pedig egy oldalág, a DoA: Xtreme Beach Volleyball. A fejlesztő csapat rájött, hogy a játék legnépszerűbb "termékei" a nőnemű szereplők, ezért rájuk alapozva csináltak egy "húsparádét", vagyis a DoA játékokban szereplő hölgyek fürdőruhában strandröpplabdáznak, a játékos irányítása alatt. A játékos persze nem csak játszhatott, de a kiválasztott karaktereknek különféle fürdőruhát és egyébb kiegészítőket vásárolhat, illetve az így "barbie-babaként" beöltöztetett (vetkőztetett) karaktereket különféle helyszíneken (tengerpart, uszómedence, stb.) mustrálhatta. A DoA lett az XBoX egyik húzó játéka, és mi sem bizonyítja jobban ezt, minthogy a DoA4 lesz az XBoX360 egyik nagy neve a nyitásnál (illetve azt hiszem valamennyit csúszik).

    A film ötlete már egy ideje keringett a levegőben, és most úgy tünik az eddigiek alapján, hogy a film készítői is a "női ágat" viszik tovább. Ugyan egy Teaserből sokat nem lehet sejteni, de a képek alapján azért én sokat nem várnék tőle. Nekem valahogy a Charlie Angyalai mozifilm jutott az eszembe.... ami nem túl jó előjel...

    Az mondjuk tény, hogy van pár ismerős név a stáblistán, élen Devon Aokival (Kasumi / Sin City, 2Fast2Furious), de ott van még Collin Chou (Hayate / Matrix: Reloaded, Revolutions), Natassia Malthe (Ayane / Elektra), Kane Kosugi (Hayabusa / Who I Am?), Kevin Nash (Bass / Punisher (ő volt az "orosz"), Jaime Pressly (Tina / My name is Earl (TV)), vagy Matthew Marsden (Maximillian Marsh / Black Hawk Down).