• sonicXX
    Mindenkinek megvan a maga koncepciója UFO témában - nekem is:

Az UFO-k azon része, amelyek földönkívüli eredetűek, világszerte fordulnak elő, több közülük itthon is (nem a Marinénit eltérítették az UFO-k a tévékettőben féle dolgokra gondolok). A hidegháború idején a nagyhatalmak mindenre rá akarták tenni a kezüket, minden információt megakartak szerezni. Azért kerültek az UFO-k ekkor a képbe, mert azelőttig nem is volt érdekünk, hogy komolyabban foglalkozzunk ezekkel a jelenségekkel. A hidegháború alatt viszont a világhatalmak kormányai tartottak az ellenségek kémkedésétől és technikai fölényétől, ezért rengeteg UFO megfigyelés történt, és ezeknek a híre kiszivárgott a köztudatba. Ezután kicsivel az egészet a média ledegradálta valami elmezavarodott UFO-mániává, és az UFO észlelésből divat lett, mert azzal be lehetett kerülni a TV-be ami meg nagyon menő.

Véleményem szerint iszonyú hosszú ideje vannak már jelen a Földön olyan lények, akik hogyismondjam nem a földi evolúció gyermekei. Két oka is van annak a feltételezésemnek, hogy mindenbizonnyal nagyon érdekes lehet számukra a földi ökoszisztéma (nem tudom mért hisszük, hogy konkrétan mi, lehet hogy a többi állattal vannak elfoglalva):
    1.) Már régóta itt vannak: Ez bizonyítható ősi legendák, barlangrajzok és különféle szentírások bizonyos részeivel - szerintem.
    2.) Még mindig nem pusztítottak el minket: A feltételezett technológiájukkal nagyjából 2-5 perc alatt kiradirozhatnák a mi hőn szeretett sárgolyónkat, mégsem teszik.

Én úgyvélem, hogy mint mi is, ők is a kiteljesedés, önmaguk működésének a megismerésére törekszenek, mivel ez különbözteti meg az állatokat az emberektől, gondolom hasonló kiválasztódás náluk is lehet. Valószínűleg azért tanulmányoznak minket, amiért mi például eldugott afrikai vagy ausztrál benszülött törzseket: Mert látják az összefüggéseket rajtunk keresztül kicsiben. A kostruktív értelmes életnek minden egyében túl is van három építőköve, ami nélkül nem alakulhat ki: magasfokú tanulásvágy, kreativitás és kíváncsiság. Így feltételezhető, hogy ezekkel a paraméterekkel idegen testvéreink(?) is rendelkeznek.

Ha rendelkezésünkre állna a technológia, szerintem mi is elmennénk 3 galaxissal arréb, hogy a miénkhez hasonló, de tőlünk mégis idegen civilizációkat figyeljünk meg. Valószínűleg ugyanazokat az elveket alkalmaznánk, amit ma a törzsek és állatcsoportok megfigyelésénél alkalmazunk: rejtettség, kiemelés vizsgálati vagy kísérleti célzattal, megjelölés. Nem hasonlít ez kísértetiesen az idegenek módszereire? DE! És ennyi mindössze a lényeg. Ugyanazért nem látjuk őket, amiért mi sem akarjuk hogy a megfigyelt élőlények lássanak minket: Mert a valódi természetünkre, Ránk kíváncsiak, mentesen mindattól ami tőlük származhat - egyszerűen azért, mert úgy eltorzulnának azok az összefüggések, amik miatt mi érdekesek vagyunk most.

Továbbra is mindenki hihet amit óhajt, én ezt a koncepciót tartom a legkézenfekvőbbnek, mert egyszerű és reális, realizálható, és mert logikus.