BlackRose#32
Én már átéltem egy PC bitváltozást, vagyis amikor a 16-ról ment a 32-re, és ez is éppen olyan símán ment mint ahogy most fog menni. Sőt szerintem még símábban, mert akkor egy OS váltás is ment, DOS+Win-ról Win-re, akkor ott memóriagondok is voltak, Extended memory meg Expanded memory vackok, a 16-bites procik nevetségessek voltak a 32 biteshez képest, míg most ez nem így van. Évente 120 millió PC-t adanak el, mivel már most nagyjából mind 64 bites, jövőre meg biztos az lesz, 2007-08 végére 400-500 millió 64 bites PC lesz szerte a világon, és ez már elég nagy tömeg, hogy minden alkalmazás meginduljon a 64 bit felé. A Microsoft itt a kimondottan 64 bites vonalat csak a szerver oldalon foglalta, addig meg a szerveroldalon tényleg nem igen lesz értelmes kerülni a 64 bitet. Tehát én egy meglehetőssen síma váltást várok ami úgy 3-5 évet fog igénybe venni. Én jómagam jövő év közepén gondolok 64 bitre menni a munkaállomásomon (desktop), míg valószinűleg 2 hónap múlva fogom a notebook-omat leváltani és akkor az már 64bites lesz.