Nincs kedvem floddolni ezért megpróbálom egy hozzászólásban összegezni a válaszaimat.
Te egy M$ fan vagy! Ezen nincs mit vitatkozni, nem a zárt forrás híve vagy, hanem kifejezetten BG-é. Blackrose látja mindkét oldalt, ő még is inkább a zárt forrás híve. Ezt általában meg is szokta indolkolni, hogy miért. (Eszméletlen ütős indokokkal csak győzök kapaszkodni, meg góglézni, meg utána olvasni, hogy néha egyáltalán azon a két szón kívül hogy: nem értem tudjak mit válaszolni.;))) Te viszont nem, vagy csak keveset érvelsz, és soxor csak bunkózol, apró a másik fő gondolatmenetétől teljesen független dolgokra reagálsz.
Ha azt, hogy valaki egyáltalán nem nyitott a másik oldalt illetően, (nem csak nem ért vele egyet, de fel sem fogja) hibának lehet nevezni, akkor a hiba igen is a te készülékedben van!
Itt mindenki tisztában van az open meg a zárt kódú fejlesztés/üzlet lényegével, előnyével hátrányával. Te viszont még a zárt kódú fejlesztési módszert is leszűkíted arra, amit a M$ csinál.
Nekem nincs semmi bajom a zárt fejlesztéssel a kedvenc OS-em is zárt kódú. De a nyílt fejlesztésnek is meg van a helye, és egy globalizált világban, a globális hatású programokat szerintem csak így szabadna fejleszteni.
Te viszont kitörő örömmel látod még azt is amikor az M$ az utolsó zártkódú céget is a betonba döngöli.
Ráadásul van egy olyan érzésem, hogy szerinted, aki manapság nem használja a csilivili űberszuper hatékony M$ fejlesztési rendszereket az béna, de legalább is begyöpösödött.
Csakhogy van olyan IT-is, ami az M$ uralta látványos internetes, butajúzernek szánt egyszerű kezelőfelületes számteken túl van. És el kell hogy rémítselek, de lehet, hogy annak van nagyobb jelentősége!
Egy repülőgép, autó, hajó, űrhajó robotpilótáját, egy spec tudományos műszerhez kapcsolódó feldolgozó, vagy egy mósógép hifi berendezés vezérlő progiját, nem windóz alatt fogják futtatni, és ezért azok a kényelmi funkciók, amiket a M$ beépít a fejlesztőrendszereibe, feleslegesek, ha nem éppen hátráltatják a progizót a munkájában!
Nem sokat progiztam, de aki bedől egy akárhány órás videónak, hogy ezzel aztán milyen hatékonyan tud BÁRMIT lekódolni, az szerintem elkapkodja a véleményét. Minden fejlesztő rendszernek vannak korlátai, és nem minden probléma igényel hatalmas apparátust.
Szerintem nem kizárt hogy egy notepaddal bizonyos akár nagyon is fontos programozói feladatok sokkal hamarabb megoldhatók, mint amit eltöltesz azzal hogy egy komoly fejlesztő rendszer függvényhegyeit átnyálazol, meg használatát begyakorlod.
Viszont ahhoz lehet, hogy tényleg kell valamit tudni a programozásról, és nem csak az M$ köztudottan "nagyon hasznos" helpjeit/júzer manuáljait fújni kívülről!;)