A logika
  • gombabácsi
    #79
    Heló, köszi a normális választ.

    Először is, távolról sem féltudományos dologról van szó. Nem is lehetne megírni féltudományos-bestseller módon, senki se értene belőle semmit. Azonban ettől függetlenül célom úgy megírni, hogy mindenki értse, vagy legalábbis azok akiknek van valami fogalmuk logikáról, információelméletről, ilyesmikről.

    Az elméletem _nagyon_ egyszerű. A neten nem találtam ilyesmit. Viszont azt tudni kell, hogy mint sok más elmélet esetében is, nem teljesen új dologról van szó. Valahogy úgy tudnám szemléltetni, hogy a relativitás elmélet részei is részben léteztek Eistein előtt is, a nem-euklédeszi geometria formájában. Tehát pl. valaki beleköthetett volna a relativitás elméletbe úgy, hogy "na de nem találtál fel semmi újat". (Lehet hogy bele is kötöttek annak idején.)

    Nos, az én elméletemre ez méginkább igaz. Sőt, valójában nekem is évekbe tellt, mire tudatosult bennem, hogy ez valami új lehet. És ebben még most se vagyok biztos természetesen, szóval nem vagyok egy olyan őrült, aki mindenáron azt hiszi hogy feltalált valamit.

    Viszont egyre biztosabb vagyok, hogy ez tényleg valami új, valami igazi dolog lehet. Az igaz mondjuk, hogy úgy tűnik, az elméletem a tudomány és tudományfilozófia határán van. Vagy csak még mindig nem hiszem el magam sem, hogy konkrétan tudományos elmélet? :) Az viszont biztos igaz, hogy aki nem foglalkozott a világ megértésével a tudományon felül (filozófia, tudományfilozófia), az jóval nehezebben értheti meg. Bár ez attól is függ hogy írom le. Jelenleg már a 4. verziót írom le és még mindig nem tudom, ez-e a helyes forma...

    A másik meg ügye, az idő... Munka mellett nem igazán van időm sajnos. Annak ellenére hogy egyre komolyabban hiszek az egészben, és megtehetném, hogy pár évre "szabadságolom" magam, és csak az elmélettem foglalkozok... Csak a bátorságomat kéne összeszednem?

    Hajaj nehéz dolgok ezek... :)