• Omnia
    #9
    Felvilagositas joszandeku tudatlanok szamara.
    (A hulye rasszistak ugysem fogjak felfogni)

    A franciak direkt es tervezett modon importaltak a harmadik vilagbol szarmazo szegenyek tomegeit, mert igy olcso munkaerohoz jutottak, ergo nagyobb profithoz. Ez volt a cel, ezert csinaltak. Aztan ujfajta telepules-szerkezetet igyekeztek kialakitani, azaz gettositottak, hogy ne kelljen a szegenyeket nezniuk, mert az szomoru latvany es elrontja a tehetos ember kedvet. A "gettokban" egyebkent nem csak a szegyenletesen alacsony berert dolgoztatott bevandorlok laknak, hanem az o alkalmazasuk miatt kirugott/csokkentett beru franciak is.
    Hazugsag, hogy a bevandorlok csinaljak a palavert.
    Az igazsag, hogy szegenylazadas folyik, de ez olyan rosszul hangzik, hogy a hatalomban levo politikusok nem akarnak rola beszelni. Az oszd meg es uralkodj osi bolcsesseget kovetve inkabb megprobaljak a kozvelemenyt a bevandorlok ellen hergelni, mondvan: Nezzetek, ezek milyen csunyan viselkednek! Minta zallatok!" Mert igy ok a jo fiuk. Milyen snassz lenne mar azt mondani:
    "Olyan gazdasagi rendszert hoztunk letre, amiben a dolgozok szeles retegei a szegenyseg szintjen vegetalnak, es persze sokukra egyaltalan nincs szukseg, mert a vallalkozok kizarolag a kiemelkedo merteku extrapofitprofit termelesere alkalmas uzemeket hajlandoak mukodtetni. Ez ertheto, hiszen draga az idejuk. Sajnaljuk, de az extraprofit termeles szempontjabol szuksegtelen populacio szemetnek tekintendo, a tamogatasukra egy fillerrel sem tervezunk tobbet kolteni, mint ami az esetleges tomeges ehenhalas miatti nemzetkozi botranyok vagy a forradalom kitoresenek elkerulesere elegendo."

    Amugy csendben meg kivanom jegyezni, hogy az internet szolgaltatas az un. nyugati orszagokban nagyon olcso, konyvtarakban ingyenesen hozzaferheto. Tehat lehet, hogy valaki ha vert izzad se tud normalisan megelni, "de persze az internetre van penze" mert az alig kerul valamibe.

    Jo tanacs: tajekozodj, mielott iteletet alkotnal!