• Béla bácsi
    #32
    Én csak arra mondtam példát hogy tudnak egyesek kisebbségként is tisztességesen élni. Akiknek nem emegy ez itthon, azok vegyenek papírt, ceruzát a kezükbe és menjenek ki Solymárra, Budakeszire, tanulmányi kirándulásra. Amúgy meg érdekes, ha megnézzük a magyar történelmet, nem annak a két kisebbségnek kellene rinyálni most, tehát ennyit a hátrányos helyzetről. Én nem panaszkodni akarok, csak példát mondani. Ha én gyújtogatnék, engem összeverne a rendőrség, érdekes. Divatos származásom nincs, nem tudnék mivel előhozakodni, csak azzal, hogy hülye voltam.
    Megadatott már párszor hogy voltam kinn külföldön, pl ismerősöknél. Ott sem az volt az első mozdulatom, hogy felrakom a lábamat az asztalra, vagy belasz@rok abba a tálba, amiben az ételt hozták.
    Most bújnak ki a szögek a zsákból, egyet tudok érteni Laci73-mal, puszira kaptak állampolgárságot egyesek, azt se tudták, hol vannak, most meg megy a patália, mert a sült galamb nehezen repül. Néhány héttel, hónappal korábban volt egy hír, hogy kigyulladt egy menedékszálló, a benne lakók első szavai azok voltak, hogy hát persze mert nem adnak elég segélyt. Az más kérdés hogy egy szálloda nem gyullad ki spontán.
    Itt nem az állandó toleranciázásról kellene szólni, az összes média ezt harsogja itt is, hanem a helyzeten változtatni. Néha nem árt egyeseknek megmutatni a falat, különben hozzászoknak, hogy nincs fal, és ezek az esetek csak szaporodni, durvulni fognak. Továbbá nem a börötnöket kéne megtömni ezekkel állami pénzből, hanem hajókat. A rendőrség tekintélyét pedig vissza kéne állítani, nem tudom miért tűrik azt, hogy pár takony a szemükbe röghögjön. Persze ehzekhez szükséges a megfelelő kormányzat is.