• Polikarpov
    #84
    Szia Veyron!

    Akkora nagy előrelépést nem jelentett - ez azonban annak köszönhető, hogy a 770UZ a maga kategóriájában a legjobb! Amiben vitán felül jobb a Fuji, az pont a sötétben való fotózás, mivel aktív AF -a van, tehát 0 lux mellett is működik. Nem sokkal a vásárlás után készítettem vele elég sok éjszakai felvételt (pont tesztelés céljából) - rossz csak az lett, amit én szúrtam el. A zaja a mezőnyben toronymagasan a legjobb (ismét csak hozzátéve: ebben a kategóriában, tehát nem egy félmilliós DSLR-hez hasonlítva!), ami megintcsak támogatja az éjszakai fotózást.
    A makro módnál némileg előnyben érzem a 770UZ-t, mivel a Fuji nagy objektívje az 1cm-es tárgytávolságnál már igencsak beárnyékolja a témát - legalábbis természetes környezetben (Műtermi viszonyok közt persze Te állítod be a fényeket, úgyhogy ott nincs jelentősége) Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy DCR-250 -es makro-előtétet, ezzel egyrészt még nagyobb nagyítást érek el, másrészt min.10 cm-ről fotózhatok.
    Ami számomra a Fuji egyik nagy hátránya, hogy a JPG és RAW formátumok váltása eléggé el van ásva a menüben, így értékes másodpercek mennek el a váltással...de mondjuk ez legyen a legnagyobb baj! :-)
    Összességében nem bántam meg, hogy megvettem, de persze ez is olyan, mint a PC: a ma szupergépe a holnap ócskavasa - de ez a töbmilliós DSLR-ekre is ugyanígy (ha nem fokozottabban) érvényes.