• [HUN]Stanlee
  #24
  A minden ingyen es nonprofit alapon dolog nem mukodne - de, talan erdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a ket dolognak, a jogdij es ingyenesseg, milyen kevereke lenne megfelelo.
  off:
  Szerintem a filemegosztast legalissa kellene tenni. Ez olyasfajta dolog lenn, mint a konyvtarbol torteno kolcsonzes. letoltom am i tetszik, meg azt is ami nem. letoltom amit nem ismerek, meg amit igen. utana ami jo, megtartom, a szemetet kidobom. Es itt jon a legfontosabb resze a dolognak (szemelyes tapasztalat): ami igazan ertekes alkotas, legyen film, zene, megveszem eredeti adathordozon, mert a kezemben akarom tartani, a kis fuzetkebe bele akarok nezni, stb. Tamogatni akarom az elkeszitojet, eloadojat. Csak ugye ezzel az egesszel az a baj, hogy a mai vilag nem ertektermelo tarsadalma ezt nem tudja felfogni.

  Az en elmeletem a kovetkezo:
  1.nincs penzem arra, hogy megvasaroljak minden cd-t, ami tetszik, elmenjek moziba minden filmet megnezni, aminke jo a reklamja.
  2.Tehat letoltom, ha van ra lehetosegem. De a letoltessel nem okozok senkinek sem kart,mert 1.pont, nincs ra penzem, tehat eleve nem is mentem volna el a filmre, nem vettem volna meg. DE
  3. kielegitem ama kulturalis igenyemet, ami bennem el, feltoltodom, es ezaltal talan a tarsadalom reszere is elonyos leszek. es ha lesz egy kis sporolt penzem, akkor megveszem az adott alkotast (cd, dvd, konyv...).

  Persze ha arra gondolok, hogy a sok kis bu**o Pistikenek van nete, nekem meg nincs, es neki penze is lenne a dolgokra, de nem veszi meg, mert schmutzig:-) es letolti, utana meg recskazik a haverjai elott, hogy neki megvan a scooter uj cd-je... Hat akkor nagyon bepipulok... (es belegondolok, hogy egy afrikai velem egyidos gyerek 3 napja ehezik, akkor inkabb befogom a p*famat, mert nekem van mit ennem, o meg meg azt sem tudja, hogy mi az a filemegosztas, en meg azon gondolkodom, hogy ne legyen illegalis a filemegosztas.) De utana meg ha arra gondolok, hogy britneynek a hajat 4000$-t vagjak le, Anyukam meg egesz evben nem keres ennyit, pedig nem butabb mint britnej, vagy a fodrasza, akkor meg azt mondom, hogy ok sem erdemlik meg a tobb keresetet, es inkabb toltsek le Pistikek a zenet, filmet...
  offtopic vege, majd lehet irok blogot a gondolataimrol:-)