Tényleg összeütközne az Androméda-köd és a Tajút?
  • forrai
    A két galaxis közeledése nem méretezhető pusztán a gravitáció alapján. A fellépő árapály a szituációtól függően vagy ütközésüket,vagy kitérő távolodásukat okozhatja. Mint a Hold esetében pl. távolodást. Ugyanígy az összes bolygó jelenleg az árapály miatt távolodik a Naptól, annak ellenére, hogy néha közelednek is hozzá.
    Így az, hogy az ANDROMÉDA jelenleg kitérő pályán közelíti a Tejútat, a közelponti sebességétől és kritérium távolságától (USP) függően okozhatja távolodását, vagy zuhanását.
    Az árapályban van szerepe annak is, hogy a két galaxis láthatóan ellentétes irányban, az óramutató szerint, és szemben forog.
    Néhány adat ismeretében tudnám méretezni az árapály hatását rájuk. Hiszen emiatt indítottam a Fizika- Csillagászat topikot.

Hogy pedig ezek a jelenségek nem csupán a tömegvonzásról szólnak, arról a fizikában a "sötét anyagok" keresése tanúskodik. Amit azonban az Andromédával kapcsolatban nem is említenek. Mert a sötét anyag fizikai Jolly Jóker, bohócsipkája van, és bármire jó, amit a fizika nem akar, vagy nem tud megérteni.
    Én viszont az általános árapályra tippelek, mert az megismerhető. Például én megismertem. Ki kiváncsi rá? Annak elküldhetek két dolgozatot, amit arról irtam.