• DjJeti

én úgy vélem, hogy már eddig is sokmindent tettünk, amit nem kellett volna
    pl: ha a NASA télleg vitt fel mikróbákat, akkor azok a földi életükhöz hasonlóan fognak viselkedni, és ha terraformálni akarják a bolygót, akkor aszt hihetik, olyan lesz ettől mint a föld.
    De lehet hogy kismillió vizsgálatot végeztek a Marson, de viszonyítás kérdése mi sok, már csak az ember megjelenéséhez képest kicsi az az idő, amióta a Marsot vizsgáljuk, szóval azért mert eddig nem találtunk semmit, nem biztos hogy nincs is ott semmi.
    És ha tételezzök fel tényleg nincs ott semi (ami szerintem lehetetlen) akkor is ha ott az ártalmatlan vírusok másként viselkednek mint a földön?
    Lehet hogy terraformáják a bolygót, de mondjuk értelmes életforma lesz belőle, ami már nem akarja, hogy mi odamenjünk...
    de az is lehet, hogy volt ott élet (én biztos vagyik benne) és a baktériumaink meg a mikrobáink kiirtják, vagy átalakítják őket, mert azért gondoljunk bele, hogy van 1 baktárium, ami megeszi a titánt is. Érintkezik más mikrobákkal, mire visszajön, már csak a fél szonda van meg, és mire a NASA rájön hogy hopsz, ez nagyobb volt, más megettek 1 várost. Mi van azzal amit megettek, biztos nem úgy van, hogy van 1 gyomruk amibe lenyelték. Magukban nem olyan veszélyesek, de ha ott a marson történt velük valami, akkor át tudják alakítani az anyagokat mittomén valami mérgező gázzá, és akkor akinek lerágták a házát, az meghal mérgezésbe, és közbe nem tudjuk hogy mi van...
    Lehet hogy ez egy kicsit túlzás, de ha belegondolunk, hogy ott is kialakulhatott volna élet magától, egyedi élet, és mi megváltoztattunk valamit...
    Még a saját földünket sem fedeztük fel, de már megyünk máshova...
    Mivan ha azon a szondán volt valami olyan, amiről még mi sem tudunk, vagy visszajön valami olyan, amit ott nem láttunk...