IoIa#123
Nem hinném, hogy paranoiás lennék. De az biztos, hogy óvatos vagyok.
"Russinovich-ot én nem nevezném a Microsoft emberének" - elég tág fogalom, hogy kiket lehet az ő emberüknek nevezni. Az én megitélésem szerint ő is bőven beletartozik.
Nem heurisztikával jelezte a vírust. Legalábbis nem mély vizsgálattal, hanem normál módban. Amikor átnevezésre került, direkt elmozgattam onnan, és én neveztem át egy garantáltan nem nyilvántartott névre. Úgy is megtalálta.
"a többi víruskereső miért nem" - a gépemre nincsenek víruskereső hegyek telepítve, csak a nod-dal néztem, így csak ezt az eredményt tudom mondani.
"Viszont akárhogy is nézzük, semmi sem menti fel a Sony-t az alól, hogy rootkitet, kvázi kártevőt telepít az emberek gépére a tudtuk nélkül." - a ms ezt havonta megteszi... Egyébként ez a Sony féle cucc milyen kárt csinál? A jó másolásvédelmet megvalósítani nem egyszerű dolog, van aki így trükközik, van aki úgy. Mellesleg én mindenféle másolásvédelem ellen vagyok, olyan terméket nem is vagyok hajlandó megvenni, ami hatástalaníthatatlan másolásvédelmet tartalmaz.