• Epikurosz
    #21
    roliika!
    Van neked egy ötletem, amely űrhajókon is alkalmazható lenne.
    FIGYELEM!

    Állítólag a nagy ötletek mindig a fürdőkádban születnek. Nekem inkább mosogatás közben jönnek a világmegváltó gondolataim, gondolom azért, mert a meleg vízben tüsténkedő ujjak az agy bizonyos területeit gerjesztik. Na bummm!
    (Ebből is látszik, hogy előnyben vannak a mosogató férfiúk. :-)

    Az utóbbi ötletem mégis a nappaliba kopogott be, vagy inkább ugrott, taposott be. Az történt ugyanis, hogy, képzeld, elszakadt a taposógépem kábele. Kínai gagyi taposógép volt, amelyet kb. 12e Ft.-ért vetttem az áruházban. Egy évet bírta, isten nyugosztalja. Elkezdtem nézelődni másik után, de most már okosabb vagyok, kábeles gagyit nem veszek, hanem csak hidraulikusat. Ezek ára azonban > 40e Ft. Van 100e Ft.-os is. És elkezdtem gondolkodni: Ha naponta lépcsőzök cirka 30 percet, akkor leadok X mennyiségű energiát, amely elvész. Ha egy családban 2 nebuló lépcsőzik, az már egy óra. Nomármost, ezek a szemtelen és pimasz taposógépgyártók miért nem csinálják azt meg, hogy ha már 40-100e Ft.-ért adnak egy ócska kis kacatot (ezen az áron már kamerás mobilt is vehetsz, nem is akármilyent), akkor miért az anyjuk kínjába nem tesznek bele olyan kis kütyüt, hogy én taposás közben áramot termeljek, és megoldjam pld. a nappalim világítását????

    Térjün vissza az űrhajókhoz:
    tudjuk, hogy az űrben elcsenevészesedik a csontváz, az izmok, és emiatt edzeni kell. Vajon ezek a gagyi űrhivatalok, gondoltak-e arra, hogy az űrhajósok által kiizzadt kalóriákat belepumpálják az űrhajó, űrállomás energiaellátó rendszerébe?? Hm?