Garfield#13"Ha reggel az autódhoz érve azt veszed észre, hogy az ajtó nyitva van, ugyanakkor valaki megjavította a rádiót és már a hetek óta rossz CD lejátszó is újra működik, akkor egy hacker látogatott meg. Ha azonban azt találod, hogy kocsid oldalsó ablakait féltéglával bezúzták és kitépték a rádiót, valamint az összes beszerelt értékesebb elektronikát a helyéről, akkor egy cracker látogatott meg."
Ez nagyon aranyos és idealisztikus az egész, de kíváncsi vagyok, hogy az adott fórumon hányan hagynák szó nélkül, ha reggel tárva-nyitva találnák a kocsijukat. Erősen kétlem, hogy a hirtelen megjavuló CD felett érzett eufória kerekedne felül... Én úgy vagyok vele, hogy az autóm az enyém, én döntöm el, kit engedek bele és aki a beleegyezésem nélkül nyitja ki, annak letöröm a kezét: takarodjon az anyjába, ha szükségem lenne a segítségére, akkor szólok neki, megkérem, hogy segítsen.
Ideje visszaszállni a földre és elfogadni, hogy a károkozás nem ott kezdődik, ha valaki elpusztít valamit vagy anyagi kárt okoz, hanem ha lábbal tiporja a jogaimat: nem érdekel, hogy a CD-lejátszómat akarja megjavítani a kocsimban, vagy csak néha-néha belekukkat a levelezésembe, de annak tartalmát nem adja tovább.
A levelezőfórumnak pedig a következő példát szeretném a figyelmébe ajánlani: ha szerintük az "jó" dolog, hogy valaki feltö..., izé, "kinyitja" a kocsidat és megjavítja a CD-lejátszót, akkor megkérdezném: hányan csinálták meg azt, hogy amikor javítani kellett valamit a lakásban, akkor nem vettek ki szabadságot, hanem csak adtak egy kulcsot a mesterembernek és hagyták, hogy az egyedül dolgozzon a töküres lakásban?
Szóval értem én, hogy idealizmus, de talán maradni kéne a realitások talaján...