• miki36
    #634
    PMFC - Baja 2-0 (1-0)

    Labdarúgó NB II., 18. forduló, Újmecsekalja, 1000 néző. V.: Erdős.

    PMFC: Herbert - Nagy J., Lantos, Kovács G., Présinger - Nagy O. (Szalai, 83. p.), Schrancz, Sipos, Wittrédi - Berdó (Lovrencsics, 62. p.), Horváth Zs. (Kulcsár, 82. p.).
    Vezetőedző: Róth Antal.

    Baja: Viniczai - Mitasz, Lovrics, Zsók, Rozsi - Trucz, Krajncz (Frőhlich, a szünetben), Lógó, Facskó (Rátkai, 81. p.) - Nagy E. (Szabó T., 65. p.), Veszelinov.
    Vezetőedző: Nagy Tamás.

    „Hajrá, Pécs!" - jó, hogy legalább a biztató szavakat festékkel és nem elektronikus úton tüntették föl az eredményjelzőn, a berendezés ugyanis tíz perccel a kezdés előtt egy nyekkenéssel elromlott, és nem is sikerült helyrehozni a találkozó alatt.

    Nem kellett sokat várni arra, hogy a PMFC igazolja, nem véletlenül áll fényévekkel a Baja előtt a tabellán: a hazaiak lendületesebben kezdtek, és kis híján a 4. percben megszerezték a vezetést, amikor Wittrédi szabadrúgása egy védőről a kapu felé pattant, ám Viniczai végül hárított.

    A 16. percben aztán gólra is váltotta fölényét a PMFC: Wittrédi szöglete nyomán a bajai kapus előbb a felső lécre tolta a labdát, majd a visszapattanót a kapuelőtérben támadt kavarodásban Horváth Zs. juttatta közvetlen közelről a gólvonal mögé, 1-0.

    Továbbra is uralták a középpályát a piros-feketék, főként Wittrédi és előtte Horváth Zs. fenyegette a vendégkapust: a 35. percben például utóbbi a mellel levett labdát passzolta egyből Wittrédi elé, a középpályás pedig jó tíz méterről szúrt kapura, Viniczainak ismét meg kellett dolgoznia a mentésért.

    A félidő vége felé kezdett ráülni az előnyére a hazai gárda, Nagy Tamás együttese azonban nem nagyon tudott mit kezdeni a kissé kinyíló térrel: az első említésre méltó bajai lövésre a 45. percig kellett várni, és bár Rozs labdájában erő volt ugyan, de a jó helyen álló Herbertnek nem okozott vele gondot.

    Az szolid vezetésen kívül nem sok örömük telt a második félidő elejében a hazai szurkolóknak: csapatuk szemmel láthatóan visszavett a korábbi tempóból. Az egyetlen szerencséjük az volt, hogy Nagy Tamás egyelőre „tartotta magát" meccs előtti nyilatkozatához, azaz nem tett csodát Duna-parti edzősködése első három napjában a vergődő csapaton. Magyarán és kevésbé cifrán megfogalmazva: a vendégek nagyon rosszul játszottak, és nem veszélyeztették a pécsi vezetést.

    Az 59. percben azért följegyezhettünk egy (igaz, hamvába holt) pécsi helyzetet: Présinger balról, majdnem az alapvonal mellől, éles szögből vágta félmagasan a kapu felé a labdát. Ám ahogy ő maga, Berdó is inkább kapura lövésnek, semmint beadásnak hitte, ezért nem mozdult rá az ötös túlsó felénél, különben ugyancsak ígéretes helyen érkezve.

    Tíz perc múlva Trucz révén próbálkozott a Baja egy újabb kapura lövéssel, ám a labda jó fél méterrel elzúgott a jobb kapufa mellett, majd a túloldalon Horváth Zs. viharzott el egészen az alapvonalig a 16-osnál, ám keresztbe lövése szintén célt tévesztett.

    Róth Antal ezután kettős cserével igyekezett kissé fölrázni a társaságot, és lám, micsoda bölcs előrelátással! A 89. percben ugyanis a frissen érkezett két labdarúgó vált főszereplővé: Szalai a jobb szélen futott föl, majd középre ívelt, Kulcsár pedig egy lendületes biccentéssel tíz méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 2-0.

    A három pontot ezzel biztosan begyűjtötte a PMFC - de talán nem túlzás azt állítani, hogy a hazaiak szemszögéből nézve is ez volt a találkozó legnagyobb erénye...


    A PMFC-nek az NB II-ben a kiírás szerint legközelebb március 29-én, 16 órakor Budaörsön kellene pályára lépnie. Ám mert a szövetség ugyanekkorra időzítette a Ligakupa-elődöntő első meccsét is, amelyen a PMFC a jövő Vasas - Honvéd páros győztesével játszik (a Honvéd 5-1-gyel várja a jövő csütörtöki visszavágót), egyelőre nem tudni, ténylegesen hol szerepelnek majd a piros-feketék...


    Sárga lap: Wittrédi, 14. p., ill. Veszelinov, 30. p., Lógó, 41. p., Facskó, 68. p.


    Forrás: pecsiujsag.hu