• miki36
    #633
    Nagy Olivér, Szalai Tamás, Lovrencsics Gergő és Kulcsár Árpád góljaival 4-1-re legyőztük a Haladás csapatát, így 7-3-as összesítéssel jutottunk tovább. Folytatás a Vasas-Honvéd párharc győztese ellen lesz, a tervek szerint jövő hétvégén.


    Ez ciki..." - így kezdődik a keddi, 4-1-es vendéggyőzelemmel végződő Haladás - PMFC Ligakupa-negyeddöntőről szóló tudósítás az egyik interetes honlapon. És nem egy bulvárlapén, hanem magán a Haladás honlapján. Ha ők mondják...



    Haladás - PMFC
    1-4 (0-2)

    Labdarúgó Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó, Szombathely, 1500 néző. V.: Sulyok G.

    Haladás: Szép - Schimmer, Lengyel, Kuttor (Balassa, 70. p.), Devecseri - Vörös (Oross, 56. p.), Kovács Zs. (Rácz, 81. percben), Iszlai (Rajos, 38. p.) - Skriba (Bonifert, 80. p.), Andorka, Tóth N.
    Vezetőedző: Csertő Aurél.

    PMFC: Hegedűs - Fónai, Kovács G., Racskó, Simonfalvi - Berdó (Présinger, 58. p.), Kulcsár (Luczek, 86. p.), Nagy O. (Nagy J., 58. p.), Lantos, Szalai - Lovrencsics (Fülöp, 86. p.).
    Vezetőedző: Róth Antal.

    G.: Andorka (50.), ill. Nagy O. (9.), Szalai (21.), Lovrencsics (68.), Kulcsár (79.).

    Egygólos hátrányból várta a visszavágót a Szombathelyi Haladás, hiszen a pécsi meccsen 3-2-re kikaptak Kuttorék. A vereség ellenére azonban sokan reménykedtek, hiszen az idegenben lőtt két gól bizakodásra adott okot.

    Ezerötszáz néző látogatott ki kedd este a Rohonci útra. A publikum már a kezdés előtt tapsolhatott, hiszen a szurkolók képviselői ekkor adták át Sipos Norbertnek a 2008-as év legjobb szombathelyi játékosának járó díjat.

    Mint később kiderült, a hazaiak ekkor örülhettek utoljára. A kilencedik percben a Haladás végzett el szögletet, mégis a Pécs szerzett gólt. A 21. percben már 0-2-t mutatott az eredményjelző. A hazaiak újabb védelmi megingását ezúttal Szalai használta ki.

    Az eredmény már nem változott a szünetig, igaz ez elsősorban a pécsi csatárokon múlt, hiszen két ordító helyzetet is elpuskáztak. Skribáéknak 45 percük maradt a továbbjutás kiharcolására. Azonban már a hosszabbításhoz is három gól kellett volna...

    Sokáig nem kellett várni az elsőre, Andorka négy perc után szépített. A második félidő elején lendületesen játszott a Haladás, pár perc alatt több helyzetet dolgoztak ki, mint az első játékrészben összesen.

    A pécsiek kontrákra rendezkedtek be. Mielőtt azonban a szurkolók reménykedni kezdtek volna, Lovrencsics gólja eldöntötte a továbbjutást. Az 1-4-es végeredményt végül Kulcsár állította be a 79. percben.

    A Haladás gyengén játszott, a védelem a mai estén csődöt mondott. A Pécs megérdemelten, kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel jutott be a Ligakupa elődöntőjébe.


    Csertői Aurél: - Szégyenteljes játékot mutattunk. Könnyelműen vettük ezt a találkozót. A Pécs sokkal motiváltabb volt, pedig prémiumos mérkőzés volt, a továbbjutást az MLSZ szponzorálta. Úgy néz ki azonban, hogy a pénz sem volt motiváció. Egy-két játékos nem üti meg a Haladás szintjét, tőlük meg kell válnunk. Hogy kikre gondolok? Még gondolkodom, de vannak egy páran.

    Róth Antal: - Szerencsére már az elején sikerült gólt lőnünk, ami megnyugtatta a csapatot, és onnantól azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna. Még a félidő előtt tudtuk növelni előnyünket, ez fontos volt, hiszen tudtuk, hogy a Haladás nem adja fel. Ez így is történt, a második félidő első 20-25 percét sikeresen átvészeltük, válaszolni tudtunk a hazaiak góljára, onnantól pedig már sima volt. Nem játszottunk szépen, de ez most célravezető volt. Örülök a továbbjutásnak.



    A negyeddöntő további programja:

    Március 25., szerda:
    Vasas - Bp. Honvéd 17.00 (az első mérkőzésen: 1-5)
    Fehérvár - Diósgyőr 17.00 (0-0)

    Március 26., csütörtök:
    Újpest - Győri ETO 18.00 (2-3)



    Forrás: pécsiújság.hu

    Kurvanagy Gratuláció a csapatnak!