• miki36
    #627
    PMFC - Integrál DAC 2-0 (2-0)



    Labdarúgó NB II., Nyugati csoport, 16. forduló. Pécs, Újmecsekalja, 800 néző. V.: Bognár T.

    PMFC: Herbert - Nagy J., Lantos, Szabados, Présinger - Berdó (Nagy O., 72. p.), Schrancz, Sipos, Koplárovics - Wittrédi (Szalai, 83. p.), Horváth Zs.
    Vezetőedző: Róth Antal.

    Integrál DAC: Somogyi - Meggyes, Hegedűs N., Harris (Lajtos, 63. p.), Wilson - Homonyik, Simpson, Müller, Ludánszky - Czár, Bedenikovics (O'Connor, a szünetben).
    Vezetőedző: Marko Maschke.

    G.: Horváth Zs., 14. p. (1-0), Wittrédi, 36. p. (2-0).

    Sárga lap: Koplárovics, 52. p., ill. Simpson, 17. p., Ludánszky, 35. p.


    Életveszélyesnek ugyan nem nevezhettük volna a PMFC első két helyzetét, arra azonban mégis jók voltak, hogy fölmérjük, a vendégkapus alkalomadtán csapata egyik gyenge pontja lehet...

    ...amint az a 14. percben be is igazolódott: igaz, a mozdulat is érdekes volt, amellyel (vállal-mellkassal) a Wittrédi jobb oldali beadásából érkező labdát Horváth Zs. közvetlen közelről betornázta a hálóba, ám Somogyi is lehetett volna szemfülesebb a beívelésnél (1-0).

    Aztán még Lantos és Wittrédi is kihagyott egy-egy helyzetet, mielőtt a túloldalon, Simpson jóvoltából az első valamire való győri lövést följegyezhettük a 30. percben. (A színes bőrű középpályás, egyébként többedmagával a visszalépett Dunaújvárostól igazolt a DAC-hoz, amely lassan a csoport legbővebb légióssorával büszkélkedhet.)

    A gyors gól mellett az sem volt túl jó hatással a folytatásra, hogy némi szélvihar kíséretében alaposan nekieredt az eső is, így a szurkolóknak különösen becsületükre vált, hogy továbbra is lelkesen buzdították a csapatot.

    Amely a 36. percben újabb góllal hálálta meg a kitartást: Wittrédi állt a szabadrúgáshoz 25 méterre letett labda elé, és egészen különleges technikájú (nem megcsavart, hanem egyenesen, pörgetés nélküli, kissé kifelé sodródó) lövéssel hálószaggatóan vette be a bal fölső sarkot (2-0).

    Már a nyitányon biztató jelként könyvelhettük el, hogy a PMFC a kétgólos vezetés után is tartotta a tempót, becsülettel küzdött az előny további növeléséért. Az már más kérdés, hogy a csúszós pályán több jól kidolgozott helyzete is az utolsó métereken halt hamvába - hogy példaként Berdó egy tizenöt méteres bombáját és Horváth Zs. ötméteres oldalhálóját említsük.

    Az utolsó pillanat érdekes momentumának számított, hogy a cserére jelentkező Lovrencsics már jó ideje ott toporgott a partvonalon, ám amikor a játékvezető végre észrevette asszisztensei jelzését, ahelyett, hogy pályára engedte volna - lefújta a találkozót, amellyel a PMFC átvette a vezetést a Nyugati csoport tabelláján.


    Marko Maschke: - Ma sokkal jobb volt a PMFC, a kétgólos különbséget is megérdemelte, mivel nem védekeztünk jól, nem tudtuk megakadályozni a házigazdát saját játékának érvényesítésében. Ráadásul, mire kezdtünk volna magunkra találni, jött a második gól, ami végleg megpecsételte a sorsunkat.

    Róth Antal: - Örülök neki, hogy a nehéz külső körülmények ellenére is sikerült itthon tartanunk a három pontot. A helyzetkihasználásunk a második félidőben hagyott maga mögött némi kívánnivalót, az egyszerűbb megoldások helyett többször a legbonyolultabbakat választottuk.

    Forrás: pécsiujsag.hu

    Bazinagy Grat a csapatnak!