• miki36
    #626
    PMFC-Haladás: 3-2 (0-1)

    PMFC - Haladás 3-2 (0-1)



    Labdarúgó Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Pécs, Újmecsekalja, 400 néző. V.: Mészáros.

    PMFC: Hegedüs - Kalmár (Nagy J., a szünetben), Racskó, Kovács G., Törtei - Luczek, Kulcsár (Berdó, 62. p.) - Nagy O. (Présinger 63. p.), Szalai (Wittrédi, 74. p.), Fónai - Lovrencsics (Horváth Zs., 62. p.).
    Vezetőedző: Róth Antal.

    Haladás: Szép - Schimmer, Lengyel, Balassa (Kuttor, a szünetben), Devecseri - Molnár (Maikel, a szünetben), Simon Á., Vörös (Csontos, a szünetben) - Andorka (Bonifert, a szünetben), Kenesei (Rácz, a szünetben), Tóth N.
    Vezetőedző: Csertői Aurél.

    Sárga lap: Simon, 65. p., Bonifert, 72. p., Wittrédi, 84. p., Devecseri, 91. p.

    Egy hét híján négy hónapot „pihent" (november 11-én a szép emlékű Dunaújváros vendégeskedett itt utoljára), és remek állapotban fogadta a csapatokat az újmecsekaljai stadion centerpályája. És ha már stadion-helyzetjelentés: a déli lelátó visszaalakult állóhellyé, miután az egykor a Park mozitól megörökölt műanyag székek fölött olyannyira eljárt az idő, hogy balesetveszélyessé váltak.

    Már az első tíz percben kétszeresen bánhatta a PMFC, hogy sztárigazolása, a gólvágói szerepkörbe szánt Gyánó az utolsó pillanatban rásérült korábbi bokasérülésére, így hiányzott a kezdőből - merthogy két nagy ziccere is kimaradt ennyi idő alatt.

    Rögtön a 2. percben Fónai bombázta a kapusba közvetlen közelről a Fónai által jobbról beívelt labdát. Nem sokkal később Lovrencsics válhatott volna főszereplővé, ám hiába döntögette le a lábukról remek cselekkel e kimozduló védőket, befejezésként csak egy gyenge emelésre futotta a más sakk-matt helyzetben lévő Szép előtt, aki így könnyedén hárított.

    Hosszú időbe telt, amire újabb helyzettel örvendeztették meg a játékosok a publikumot, akkor is a vendégek: az ex-pécsi Andorka alig négy méterről vetődött bele egy combmagasságban beadott labdába, ám „mellesét" Hegedüs vetődve hárította.

    Aztán a 45. percben Kenesei megszerezte a vezetést: az ötös bal oldali sarka mögül, már eléggé kiszorított helyzetből még kapura pöccintett, Hegedüs még megpróbált „ráülni" a labdára, ám az a lábai között végül mégis becsorgott a hálóba - óriási potyagól, 0-1.

    A szünetbeli öt csere jót tett a vendégeknek, rögtön folytatta ugyanis a góltermelést a Hali: Schimmer bal oldali szögletére Kuttor ugrott a védők fölé, és közvetlen közelről a léc alá fejelte a labdát, 0-2.

    Alig negyed óra múlva Róth Antal is hármas cserére szánta rá magát, ami valamelyest hatott a tempóra, ám az áttörést végül Wittrédi pályára küldése hozta meg. Ő ugyanis alig két perccel érkezése után 25-ről hálószaggatónak tűnő szabadrúgást küldött kapura, ám a labda a remekül nyújtózkodó Szép ujjhegyéről és a felső lécről visszapattant, a kapu előtt toporgó Kovács G. pedig három méterről a lábak között a hálóba rúgta a labdát 1-2.

    A piros-feketék ezután is igyekeztek, a hajtásra és az akaratra ezután sem lehetett panasz - és bár néhány kihagyott helyzet után úgy tűnt, mindez hiábavaló volt, a 90. percben csak sikerült az egyenlítés is. A bal szélen fölfutó Fónai beívelésére ugyanis jól érkezett Horváth Zs, aki tíz méterről a kapu közepébe fejelve előbb egyenlíteni tudott (2-2).

    A hosszabbítás második percében aztán a győztes gólt is megszerezte a végére egészen belelkesedő és az utolsó két percben némi meglepetésre, de megérdemelten fordító PMFC: Fónai szabadrúgása lepattant a védőkről, az érkező Berdó közvetlen közelről a kapu jobb oldalába fejelte, 3-2.


    Róth Antal: - Örülök, hogy játékosaimban 0-2 után is volt annyi energia és tartás, hogy fordítani tudtak, így előnnyel utazhatunk a szombathelyi visszavágóra.


    Forrás: pécsiújság.hu