• miki36
    #618
    Nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, alapembernek számított Fónai Balázs a csapatban, 2008. őszén. Könnyelműen ugyan nem fogott ígérgetésbe, de úgy vélte, azért az elmúlt 15 találkozóból, 13 esetben kiérdemelt edzői bizalmat úgy is jobban meg tudná szolgálni, ha többször zörrentené meg a vetélytársak hálóját.


    – Arra számítok, hogy a Pécsi MFC tavasszal, lehetőleg minél korábban az élre áll, aztán persze marad is ott – adott hangot vágyainak Balázs. – A sikeres rajt mindenki számára rendkívül fontos lehet, ez alól mi sem lehetünk kivételek. Vagyis, a győri DAC ellen három pontot várok, még akkor is, ha az újságokban azt olvasom, hogy megerősödtek.

    – De a többiek azt mondták, mi sem gyengültünk!

    – Erről van szó! Tesszük a dolgunkat, szerényen, ám azért kellő magabiztossággal. Mindenki tudja, minket a bajnokság megnyerésére esélyesként említett alakulatok között tartanak számon. Ezt a terhet elviselni nem annyira nyomasztó, sokkal inkább serkentő erejű számunkra. Magamtól várok legalább két találatot tavasszal, az sem „baj”, ha azok sorsdöntőek lesznek, győzelmet, döntetlent érnek.



    Fónai Balázs egyéni mérlege, 2008. őszén:



    A 13 „fellépése” során, 941 perc jutott neki, mindez 69,7%-os pályán töltött összesített időt jelent. Hat esetben volt végig a pályán, hatszor kezdett, de lecserélték, egyszer pedig beszállt a játékba, igaz, csupán 13 percre. A 9. játéknapon, Ajkán volt eredményes (0-3), vagyis győztes összecsapáson volt gólszerző.