• miki36
    #502
    Aki nyomon követi az NB. II-es nevezéseket, szabályzatokat és versenykiírásokat annak a legfontosabb újdonság, hogy az NB. I-es csapatok „tartalék” csapatai közül kettő (Győr, ZTE) a PMFC-vel egy csoportba került.

    A versenykiírás a következőkről rendelkezik a játékjogosultságot érintően:
    A sportszervezet labdarúgót csak hivatásos vagy szerződtetett amatőr labdarúgóként szerepeltethet.
    A mérkőzéseken kettő fő 1987.01.01. (U-22) után született, magyar állampolgárságú labdarúgónak végig a pályán kell lenni, kivéve, ha a labdarúgót kiállították!
    A bajnokság mérkőzéseire a sportszervezetek Európai Uniós tagországú, valamint az azzal azonos elbírálás alá eső országok, illetve a Cotonoui egyezmény országai külföldi állampolgárságú labdarúgóinak benevezése és szerepeltetése nem korlátozott. Az „egyéb” országokból 3 fő külföldi állampolgárságú labdarúgó szerepeltethető egy időben a pályán mérkőzésenként. Az EU-val azonos elbírálás alá eső országok és a Cotonoui egyezményben foglalt országok listáit az MLSZ 2008.05.31-ig a Külügyminisztérium tájékoztatása alapján közzé teszi. A 2008-2009. bajnoki idényben az ezen listákon nem szereplő országok tekintendők „egyéb” országoknak.

    Az NB I-es sportszervezetek tartalékcsapataira vonatkozó külön előírások:
    Az NB II-es csapatban pályára lépők életkori meghatározása az alábbi:
    - felső korhatár - 1986.01.01. után születettek,
    - alsó korhatár - naptári napra betöltött 15. életév /LVSZ ide vonatkozó előírása szerint/
    - A sportszervezet 1986.01.01. után született játékosa az adott fordulóban /az adott forduló napján a pénteket, szombatot, vasárnapot és hétfőt együttesen kell érteni/ felnőtt bajnoki mérkőzéseken /NB I; NB II/ összesen három félidőben szerepelhet. /bármely időtartamú pályára lépés minimum egy félidőnek számít/
    - A sportszervezet 1986.01.01. előtt született labdarúgói közül az adott fordulóban /az adott forduló napján a pénteket, szombatot, vasárnapot és hétfőt együttesen kell érteni/ 3 fő játékos szerepelhet az NB II ben, de csak az egyik csapatban. (amennyiben az adott fordulóban nem lépett pályára az NB I-es csapatban, játszhat az NB II-ben; illetve ha pályára lépett az NB II-ben, az NB I-ben már nem szerepelhet)
    Az NB II-ben szereplő tartalék csapat megnevezésének meg kell egyezni a felnőtt csapat megnevezésével, a labdarúgók a felnőtt csapat sportszervezetének igazolt labdarúgói kell, hogy legyenek.

    A fenti szabályok miatt a következő szezonban nemcsak az MLSZ-nek, de a csapatoknak is érdemes nyomon követni a játékjogosultságot, hiszen akár pontok mehetnek el rajta