• Komolytalan
  #27
  Ez tény, hogy a win bootol be leggyorsabban, de sajna azt is kell legtöbbször bootolni. Szerintem nincs még1 oprendszer a PCn, aminél ha mondjuk játszom, utána jobban járok ha kilépés után újraindítom a gépet, mert 1 perc mire egy nyomorult Flash 7 elindul game kilépés után, ami boot után 5 sec. Vagyis 5 sec+40 sec boot<1 min indítás.
  Na mind1, nem XPt akarom fikázni, de nehéz elmenni amellett, hogy pár dolog már lassan 10 éve kérésként megfogalmazódott MS felé (már W95-ben is sz.r volt), és azóta se tudnak vele mit kezdeni, vagy inkább nem akarnak mert nem növeléné egyértelműen az eladások számát, egy csicsás xp skin meg növeli.
  Egyik ilyen probléma amit fentebb említettem, hogy mivel ő az oprendszer, csak rajta keresztül lehet megváltoztatni a boot procedúrát (pl belerakni vmi driver betöltését, mittomén), ezért ha ilyet detektál igenis készítsen el egy quickboot image-t, és arról induljon.
  A másik az az, hogy ha egy programnak memóriára van szüksége akkor adjon már neki abból az átlagos 200M disk cacheből, ne kényszerítse szegény programot biztos swapelésre azért, mert arra az adatra ami a cacheben van még lehet hogy szükség lesz. Érted: biztosan kell memóra/lehet hogy kell memória közül a biztosan kellnek legyen nagyobb a prioritása. Nehéz megoldani, gondolom.
  A harmadik az, hogy ha már beépített copy rutint használ akkor ne legyen már olyan hülye, hogy amit másol azt megpróbálja belerakni cache-be, még akkor is ha az egy 4 gigás image file, és közben meg még a kernelt is kiswapeli.
  Az első az fejlesztés, azt aláírom. Még az is lehet hogy hónapokig is kellene rajta dolgoznia a legjobb MS fejlesztőknek, mert tényleg nagyon az aljába kell beletúrni. A második kettő - vagyis az idióta disk cache kezelés javítása - viszont pite. Mivel XP már nem fagy gyakran, az újraindításra ált. a belassulás miatt van szükség, az meg emiatt az idióta disk cache kezelésből fakad, ezért ezzel el lehetne azt érni, hogy nem is zavarna senkit se hogy meddig bootol a gép, mert úgyis max naponta 1x kellene elindítani.