#224Aki csak szerrel tud alkotni, az az én szememben nem művész.
Sztem úgy. 30% a szerrel élő művészek aránya, és a korral csökken ez az arány.
Csak annyit írtam, hogy így tudják kihozni magukból a maximumot. Nem azt, hogy nem tudnak nélküle alkotni. Nagy különbség. Bár a két dolog néha egy. Egy művésznek csak a tökéletes elég jó... :)
Mit ne mondjak, én is néha bedobok egy multivitamin pezsgőtablettát, sőt egy félpohárka whiskeyt is. Tágítja az ereket, oldja a koleszterint. Persze, szigorúan egészségvédelmi céllal. :-)
Lényeg, a lényeg: ismerem a mértéket, nem megyek tovább.
A leggyönyörűbb önámítás. Drogot fogyasztasz. Halálos mérget, ami szétrothasztja a májad, a veséd, az agyad. Teljesen mindegy, hogy sokszor iszol belőle keveset, vagy egyszerre sokat. A mennyiség adott. A hozzá tartozó romboló hatás is. A legtöbb alkesz is azt hangoztatja egyébként, hogy naponta fél deci vörösbor egészséges. A rothadt, kénes, szőlőlé. Amibe olykor bele is lehet vizelni. Majd kiforrja. Aha.
Ráadásul ezek a látszatkifogások. Tágítja az ereket...
Milyen képmutató, hogy mentegetőzésnek titulálják a cannabis jótékony hatásait, ámde az alkoholra egyből, mint gyógyszerre tekintenek. Az nem mentegetőzés. Nem önigazolás. Nemnem. Ráadásul csak féligazság.
És ebben a kis önámításban mindenki benne van, hisz legális drogról beszélünk, miért ne higgyük el, hogy jót tesz?