• ubuntu
    #179
    Marcelo Tosatti a 2.4 kernelszéria 21 éves karbantartója, egy példa a sok közül arra, hogy bövel van utánpótlás tehetséges fiatalok között is.
    2. Magyarországon lehet 1000 computer sem volt az 1970-es években. USA-ben már akkor is más volt a helyzet. Természetesen nem a home userekböl kellene kiindulni. Nagyvállalatoknál már akkor elterjedt volt a computer, söt egy hires hisztéria is divatos volt akkoriban, miszerint a keyboardokon való gépeléstöl alár le is bénulhat a kézfej :-)
    3. van egy jelentös különbség a software és hardware között. A software gyakorlatilag ~0 költséggel sokszorosítható, még a hardware esetében, bármennyire is szeretnék ezt a gyártók még jelentös költségekkel járnak.
    Az AMD pont azért nem tud nagyobb piaci részesedést elérni, mert eddig terjed a drezdai gyárának a kapacitása. Ha a Cpu software lenne ma sokkal jobban fájna az intel vezetöinek a feje. Egyébként az AMD 286 386 486 korában nem foglalkozott Cpu tervezéssel, egyszerüen lemásolta az intel terveit néha minimális változatatással. Az intelnek türnie kellett mert az IBM csak igy volt hajlandó felhasználni a processzorait, és az többet nyomott a latban akkor. A pentiumokkal és ez változott, és az elsö AMD saját processzorok igenis messze el voltak maradva az akkori intelektöl. Mára behozta a lemaradástát az AMD a kisebb bevételei ellenére. A fejlesztésre fordított pénz és a fejlesztés valós mértéke között bár van összefüggés, de az nem egyenes arányosság.
    4. ezt Nexus6 nagyszerüen megválazolta helyettem. gondold csak át, komolyan semmi nem változott mára az egykori rabszolgasághoz képest??! ugyan már! mi ez, ha nem az a tipikus kelet-európai pesszimizmus?