• NEXUS6
    #175
    1. Szerintem a M$ nem gondolja komolyan ezt a nyitást az open világ felé. Nyűglődik, próbálkozik, hogy egy hasonlóan hatékony fejlesztési módszert találjon, mert bizony a több évtizedes unix alapokoon nyugvó Linux simán bírja a versenyt a legújabb M$, és más zárt forráskódú fejlesztésekkel!
    Ez a nyitás csak azt jelenti, hogy próbál fogást találni az ellenfélen: közönségtalálkozók hekkerekkel, xml támogatása, új fejlesztési rendszerek. Ezek szerinted mind annak bizonyítékai, hogy milyen frappánsan tud a cég átalakulni; szerintem meg annak jelei, hogy túlnőtte magát.

    2.-3. Érdekes volt a belinkelt cikk a kompatibilitással kapcsolatban. Nekem az a véleményem, hogy nem hiszem el hogy ilyen szörnyűségeket el tudtak követni! ;)

    Másrészt érdemes azon elgondolkodni, hogy melyik kompatibilitás érdekli jobban a júzert?
    A kompatibilitás 1000 éves senki által nem használt 16-bites DOS progikkal, vagy kompatibilitás élő projektekkel, jelenlegi és a jövőben megjelenő progikkal? A vista esete (hogy a cikkről is beszélgessünk) azt bizonyítja, hogy a kétféle kompatibilitás egymást hosszútávon kizárja.
    Véleményem szerint a win sikere nem a szűk értelemben vett technikai jellemzőinek, hanem mint épp te írtad a mögötte levő marketingnek köszönhető. Szal ezek után nem értem miért akarod ilyen szempontból fényezni?

    4. Nem teljesen értem mit akarsz ezzel írni. Azért egy mai legalább 65 évet megélő átlagember, meg egy átlag 20 évet megélő rabszolga között szerintem van különbség.
    Persze mindenkinek olyan a világ amilyennek látni akarja, ehhez mindenkinek joga van.
    Ezt a kelet-eu filozófiára vonatkozó megjegyzést meg abszolút nem értettem.
    Bocs.

    (Bár ugye nem is nekem szólt;)))