• NEXUS6
    #156
    Höhöhö;)

    Bocs de veled szemben télleg nincs semmi rosszindulatom.

    De hogy is mondjam, de amit írsz...ez a racionalizálás tipikus esete. Sajnos hiába illeszted bele az elméletedbe az összes létező elemet és tényezőt, ha eleve egy előítélettel, beálítódással indítasz és emiatt a lényegeset kihagyod.
    (Ez persze rám is érvényes;))))

    Sok igazság vagyon abban amit írtál a M$-ről.

    De nézzük az átlag otthoni felhasználó esetét.
    Menyibe kerül neki a Linux: 0Ft
    Mennyibe kerül neki a Win meg az offisz meg a játékok: 0Ft
    Melyik elterjedtebb kompatibilisebb kevésbé macerás hozzá anyagot szerezni: a Win.

    Lehet itt vállalati hatékonyságot, meg termékminőséget meg mindent figyelembe venni. De az otthoni felhasználó a minimumra törexik, minimális elvárásai vanak az OS-el ofisszal kapcsolatban, sőt még a játékokkal kapcsolatban is.
    (PL Hányan veszik a fáradtságot, hogy a GFX karihoz mellékelt CD-n található 1000 éves drájvert a netről újjabbra frissítsék?)

    Érdekes, hogy azokban a szegmensekben ahol nem a warez törvényei a meghatározók (mint a hómjúzernél ugye), szal a vállalati szektorban a Linux meglepúően versenyképes.
    Ha majd a M$ is elköveti azt a hibát, hogy a hómjúzert úgy baszogassa mint a vállalati klienseit a jogtisztaságért, akkor csak figyeld meg milyen szélsebesen fog a Linux meg más ingyenes OS-ek terjedni.

    (Arra a szitura leszek kíváncsi, hogy abból mi sülne ki, ha a Vista megjelenése, a bekeményítés hómjúzer vonalon, meg az ingyenes, szabadfejlesztésű windóz - ReactOS - használható verziójának kiadása egybe esik;))))))))