• Omegared
    #145
    Azért nem kicsit sarkos dolog a DirectX-et az OpenGL-hez hasonlítgatni, akkor már Direct3D...
    Aki nem érti miért mondom annak: a DirectX egy közös API, egy programozási interface, amit azért hoztak létre hogy egyszerűbbé tegyék a multimédiás programozást a windows alatt. A lényege annyi hogy a kedves programozónak nem kell időt és fáradtságot pazarolnia arra hogy a programját felkészítse x számú és típusú video, hang, input eszköz stb. stb. használatára (emlékszik itt még egyáltalán valaki a jókis setsound.exe-re meg az imuse.com-ra? Hüpp :) ). Helyette kap egy DirectX-et, elég azt megtanulnia programozni, a többit pedig majd a DirectX megcsinálja. Magyarán ha egy program rajzolni akar egy szép teáskannát a képre ami alatt Blamázs Pali szól akkor a program szól a directxnek szabvány parancsokkal, és a directx legyen alatta bármilyen video, vagy hangkártya szépen megcsináltatja. Az egy dolog hogy jelenleg a DirectX csak win only, lehetne pl linuxra is csakhát ugye az a fránya zárt kód...

    Más: visszaolvasva senkinek nem tűnt fel a hozzászólók közül hogy ez a Vista reset nem most hanem majd egy éve történt? A hozzászólásokból nekem legalábbis az szűrődött le hogy azt gondolták sokan most történt.

    Csatlakoznék még egy elöttem szólóhoz, akinek nem kell nem rakja fel a Vistát majdan a gépére (bár ha jól rémlik az Xp-nél is ez volt a helyzet... mégis mi van szinte minden gépen?)
    Ugyan ide tartozik, hogy nálam teszt jelleggel (jár az MSDN nem kis pénzért) fut a legutóbbi Vista Beta. Hát kösse fel a gatyáját az aki egy ennyire jól kezelhető, tetszetősen kellemes, stabil operációs rendszert akar csinálni mint ez. Lehet hogy úgy néz ki mint egy csicsás Xp, de mint oly sok dolognál itt is a részletekben van a lényeg. Jó rendszer lesz ez, én már látom, és már csak a kényelme miatt is megéri váltani.

    Előre látom a flémes reakciókat erre az irományra, meg a "minek a váltás" szövegeket, de szerintem az ne nyafizzon a csilli villi után akinek a jelenlegi XP forrása ez: winxpsp2corp.iso ...
    Szépnapot minenkinek