• GulaSoft
    #25
    Tudom hogy hihetetlen de a hullámok a partközelben alakulnak ki ahol a mélyvíz hirtelen eltűnik. A nyílt óceánon csak viharos időben vannak hullámok, vagy olyan nagyok vannak, hogy észre sem veszed. Szóval olyan baromi sok hely mégsincs. Nemhiába vannak surf paradicsomok, és olyan helyek ahol azt sem tuhák mi az a hullámlovas, pedig egy óveán közepén laknak.

    A telepítésnél már kihagyhatók a sziklás partok, mert ott a hullámok össze-vissza mennek, tehát ez is elvesz egy jó nagy helyet. A maradék helyeken strandok vannak, és ahol még jó a hely, nincs szikla, meg strand, meg hullám is van, és a horgászok nem kötik ki a bólyához a ladikjukat, az meg rohadt messze van emberi településtől, és akkor aztán vihetik az áramot kilómétereken át mire eljut az első felhasználóig. Szóval tényleg jó ötlet, csak nehéz jó helyet találni. Nekem is van egy ötletem bárhol használható, csak nincs rá pénzem, meg időm sem. Sok ilyen ötlet hullt hamvába, mert még mindíg olcsóbb a szén, meg az olaj, és még nem robbant fel egyetlen atomhulladék telep sem, és az olajsekek úgysem hagyják érvényesülni az ilyeneket. Megveszik a szabadalmakat, szétzúzzák az eszközöket, és majd ha kifogy az olaj a sivatagjuk alól, akkor majd az ilyen alternazív energiatermelő eszközök szabadalmaiból élnek meg.
    Az összes olajmágnást tetvet össze kéne terelni egy helyre, lelocsolni a ragacsukkal, aztán had égjenek.
    Már évek óta mehetnénk 1l benzinnel 50-60 kilométert, (és ez csak a mindenki által elfogadott technikka, nem nullponti energinyerés), csak akkor ugye az uriembereknek felkopna az álla, zabálhatnák a homokjukat, és nem tudnák telefüstölni a világot. De nem baj, eljön még az az idő is! Csak addigra már nem kapunk levegőt