• BlackRose
    "Eric Schmidt, a vállalat vezérigazgatója az Association of National Advertisers által megrendezett konferencián arról beszélt, hogy egy ilyen projekt rengeteg időt, akár 300 évet is felemészthet."

na ezen a baromságon nem lehet nem nevetni... ugyanis 300 évet honnan vette, az lehet, hogy ez elérhetetlen 10 év alatt, vagy esetleg az is lehet, hogy soha, de 300 év... na ez aztán a duma, és ha a Google-nak 300 évre lenne szükség valamit megoldania, akkor azt hiszem jobb ha becsukják a boltot még most.

Különben azt hiszem, hogy a keresők piacán a Google idővel mindég kisebb piacot mondhat majd magáénak, de nem a Yahoo vagy az MSN lesz az aki ezt lehasítja tőllük, hanem megjelennek majd még sokan, meg ezek akik már jelen vannak azok is idővel erősíteni fognak. Nem hiszem, hogy egy ennyire öszetett problematikára (mármint 300 év ) a közeljövőben valamelyikük is képes lenne általános választ adni, ezért szerintem a keresőket párhuzamossan fogjuk használni, nagyon sokáig, jelenleg pl. a Google képes valamire amire az MSN nem de ez fordítva is igaz, sőt még van amikor valamelyik kisebb kereső jobb eredményt ad valami kérdésre mint a Google, MSN vagy Yahoo. Én jelenleg rendszeressen 4-5 keresőt használok, kb. 40% Google, 10% Yahoo, 40% MSN és a maradékon osztozkodnak a többiek.
    Különben marhaságnak tartom azt a hozzáállást, hogy a keresés problematikáját brute force metodussal kell megoldani, a mai Internet olyan amilyen és nem nagyon lehet rajta segíteni, de az adatok elég hamar elavulnak és ezért mondjuk 10 év múlva az adatok többsége fiatalabb lesz 5 évnél, na ezekre a jövőbeli tartalmakra kell meta meg hasonló eljárásokat kidolgozni, valami féle tartalomregisztert kifejleszteni, mert 5 millióból TB-ből 170 TB elérhető a keresők indexelése álltal tehát 99.99% tartalom elérhetetlen a keresők álltal, ez szerintem katasztrófa (persze nem hiszem el, hogy éppen ez a helyzet, de mindenesetre sokkal több tartalom van keresőkön kívűl mint amennyi indexelve van).