• NEXUS6
    #45
    Egy kicsit filozófiai irányba vive a dolgokat. Én azt látom, hogy az IT-n belül az emberek közötti kapcsolatokra sokkal inkább jellemző egyfajta hálózatos, informális kapcsolati rendszer (még magas szinten is), mint a nagyvállalatokra jellemző hierarchikus struktúra.

    Egy fizikai dolgokat, vagy konkrét szolgáltatást előállító profitorientált szervezet működésére jótékony hatással van a katonás, minnél precizebben megszervezett formális kapcsolati rendszer. A rendszer elemeinek megfelelő funkcionális elkülönítése behatárolása.

    Az IT-ben viszont a személyes kapcsolatoknak óriási jelentősége van! És ezt ugye azért kell figyelembe venni, mert az IT keze mindenhova betette a lábát;)

    Szal' egy vállalati vezető, aki épp annak köszönheti a sikerét, hogy az alkalmazottaival, beszállítóival stb nagyon tiszta, hivatalos kapcsolata van ("ugye, üzletben nincs barátság") az szerintem képtelen feldolgozni azt a bratyizást ami az IT vonalon minden szinten folyik!

    (Azért utálom az M$-t, mert az egész IT-re annak természetével ellentétes, nagyvállalati filozófiát akar ráeröltetni , miközben sikerei nagyrészét ő is az IT-re jellemző szabadságnak, hálózatos kapcsolati rendszernek, személyes kapcsolatoknak köszönheti).