sonicXX#37
Tapasztalatom szerint a gazdinfósok nem értenek sem a közgázhoz sem az infóhoz igazán - illetve rendelkeznek valamekkora tudással, legtöbbször felületessel.
Én egy működő modell alapján mondom a következőket, amit egy multi cégnél láttam még pár éve rendszergazdaként:
Van egy IT vezetúő, aki maxi képben van az aktuális dolgokkal IT szinten, és megvannak a megfelelő kvalitásai arra, hogy koordinálja a cég IT-vel kapcsolatos kérdéseit. Ebben segítségére van egy megfelelő szakembergárdával ellátott külsős cég, amelyik képes ellátni a céget hardverrel és szoftverrel egyaránt. Az IT vezető feladata még, hogy véleményeztessen, egyeztessen a külső IT céggel.
Egyszó mint száz, a felelős IT vezető feladata: érteni az IT-hez lehetőleg minimum közepes-magas szinten, aktuálisnak lenni, képzettnek lenni a vezetésben, legyen gyakorlati jártassága a közgázban, és tartsa a kapcsolatot a külső IT céggel, tájékoztassa korrektül az onnan kiszálló alkalmazottakat, illetve az igazgatóknak is el tudja adni az elgondolásait.
Van ilyen ember, én láttam, szerettem mellette/alatta dolgozni és minden flottul ment. Persze egy ilyen embert megfizetni nem kispénz ez se kérdés. Dehát el kell dönteni hogy mire áldoz a cég inkább: korrekciókra állandóan, vagy fejlesztésekre, amik nem kerülhetőek el amúgy sem.