BlackRose#23
ha jobban odafigyelsz a hozzászólásomhoz...
"...de sajnos éppen azért mondjatjuk rá, hogy részben igaz, mert NEM RAKTUNK MINDENT A HELYÉRE..." tehát nem is azt mondtam, hogy az egéssz dolog az informatikusok kezében kell, hogy legyen, hanem mindenkinek meg kell legyen a helye, ha nem így lenne akkor baromságot mondanák, minden terület multidiszciplináris, és ez a kulcs szó MUNTIDISZCIPLINÁRIS, ezért kell , hogy a megfelelő szakmabeliek, együttműködjenek és közössen megoldják a dolgokat, sajnos ma ez a hatalom gyakorlásává vált, az IT-sek leértékelve érzik magukat (nem pénzben) és ezért nem hajlandóak együttműködni a vezetőséggel, mert a vezetőség sokszor abszolút igaznak tartja amit gondol (olvasd a legokosabbak a világon), nem tudom, de egy IT-s aki erőss matematikus, fizikus meg hasonló tudományos-technikai dolgokkal van megpatkolva, nem igen érzi magát jól amikor egy társadalomtudományokat végzett (most itt nem akarom az egyiket sem alárendelni, mert akkor ugyanazt tenném mint a fent említettek), alsóbbrendűnek tekinti őt, csupán azért mert neki nagyob végrehajtó hatalom van a kezében, ez itt filozófiai kérdés is lehet, az IT az elmúlt 10 évben egy semmi kérdés végtelen pénzforrás-ból egy szkeptikus vagyok, de azért egy pici pénzt adok hozzáállásig ment keresztűl. Na most nehéz itt megállapítani, hogy ki hibázta el először a dolgokat, mert az informatikusok nem veszekedtek amikor többet kaptak mint amennire szükségük volt, hanem szépen lassan a pénzt ide... de a Parkinson féle "a munka addig nyúlik amennyire terveztük" filozófiát alkalmazták, most meg amikor kevesebb pénzt és időt kapnak akkor elfogadják a dolgokat előre tudva, hogy lehetetlen a dolog, mert félnek, hogy állás nélkül maradnak, a középvezetőség meg rendszerint nem elég erőss, hogy kitartson a szakma oldalán... na ez olyan féle mi volt előbb a toljás vagy a tyúk kérdés. De nyilvánvaló, hogy ez nem csak az informatika területére érvényes, nagyon sok nemkompetens B és C emberből lesz ma politikus és ezzel hatalmat kap a kezébe, és a B és C amikor hatalmat kap akkor az első dolog amire ezt felhasználja a BOSSZÚ. Igen egyrészt mivel ki nem tudják állni az A embereket, makszimálíssan megnehezítik a munkájukat, úgy, hogy szinte 100%-ban C embereket alkalmaznak, mert ezek nem tudják őket veszélyeztetni, viszont az A embereket annyira lekötik a katasztrófa elkerűlésének munkálataival, hogy ezeknek semmi idejük sem marad visszafordítani a kormánykereket. Egy ember egyszer mondta (tudom ki, de nem említeném), hogy ha A embereket alkalmazól akkor azok is A embereket fognak alkalmazni, de ha meglágyulsz és B embereket is alkalmazol akkor azok csak C embereket fognak alkalmazni és akkor a dolognak vége... de hogyan lehet ezt alkalmazni abban a környezetben ahol a felsőoktatás mindenkinek a cél, mert OK szép és jó, de az emberek 70% nem rendelkezik megfelelő kognitív tulajdonsággal, hogy egy komoly felsőiskolát elvégezzen és az egyedüli megoldás, hogy ezeknek az iskoláknak a szintjét rontjuk. Ha nekem valaki azt mondja, hogy mindenki képes A ember lenni, akkor az vagy hülye, vagy hazudik. Különben, hogy fére értés ne legyen a B és C embereknek is meg kell legyen a helyük a társadalomban (nem vagyok kizáró személy), de a kulcsszó a "meg kell legyen a helyük"-ben van amikor a B és a C az aki döntéshozó akinek végrehajtó hatalom áll a kezében akkor mindennek vége, legyen az informatika vagy gazdaság teljessen mindegy.